Nina Táborská Rôzne

Silvestrovské oslavy budú v Bratislave tento rok po novom! Vo swingovom duchu a s veľkou tanečnou párty

Koniec roku 2015 sa nezadržateľne blíži. Už tradične sa bude oslavovať aj v uliciach Bratislavy. Tentokrát však hlavné mesto pripravilo iný program, ako po minulé roky. Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci osláv príchodu Nového roka.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské oslavy budú v Bratislave tento rok po novom! Vo swingovom duchu a s veľkou tanečnou párty
Zdroj: TASR

Magistrát v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a organizátorom podujatia o.z. Hlava 98 prichystali na tento rok pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta silvestrovský program po novom, ktorý odštartuje 31.decembra.

„Aj tento rok sme pre Bratislavčanov a návštevníkov Bratislavy pripravili bohatý a zaujímavý program s mnohými novinkami. Novinkou tohtoročného Silvestra bude rozšírenie programu na štyri námestia – pribudne teda program na Primaciálnom námestí, kde si prídu na svoje hlavne rodiny s deťmi. Počas celého dňa do večerných hodín si totiž budú môcť užívať zábavu na ľadovej ploche. Novinkou je aj mobilná aplikácia, ktorá bude informovať o programoch, možnostiach vstupu do centrálne zóny osláv, dopravných informáciách či dôležitých kontaktoch,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Silvestrovské Korzo je koncipované na všetkých štyroch námestiach. Od 19:00 vás tak čaká prechádzka historickým centrom Bratislavy po námestiach plných zábavy.

Od 8:00 do 19:00 bude všetkým k dispozícii klzisko na Primaciálnom námestí. O 19:00 štartuje program aj na Hlavnom námestí, kde priaznivcov dobrej hudby poteší celovečerná swingová open air tančiareň s 22 členným big bandom Swingless Jazz Ensemble. Program potrvá až do 01:00 hod nasledujúceho dňa.

O hodinu dlhšie potrvá veľká tanečná warm-up párty v réžii populárneho bratislavského Nu Spirit Club-u. Predstavia sa DJ Gonzo, DJ Kinet, DJ Yellow Box (nu jazz, funk, disco), so začiatkom o 19:00 na Hviezdoslavovom námestí. K dispozícii bude rovnako ako aj na Primaciálnom námestí verejné klzisko.

Vyvrcholením silvestrovských osláv bude tradične ohňostroj nad Dunajom na Námestí Ľ. Štúra, ktorý je tento rok koncipovaný ako audio-svetelná show na motív Straussovho valčíka Na krásnom modrom Dunaji.

Najlepšie miesto na pozorovanie ohňostroja bude z Námestia Ľudovíta Štúra a Rázusovho nábrežia.

Pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta, ktorí sa rozhodnú silvestrovské oslavy stráviť v centre mesta, hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislavy posilnilo dopravu v meste. Aj tento rok budú na bezpečnosť dohliadať príslušníci mestskej a štátnej polície, rovnako ako pracovníci strážnej služby, ktorí budú na kontrolovaných vstupoch dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a podobne).

Novinkou aplikácia

O programe a ďalších praktických informáciách sa môže verejnosť informovať v špeciálnej aplikácii vytvorenej na tento účel.

Mesto ju pripravilo v štyroch jazykoch. KnowSpot si budete môcť stiahnuť do svojich mobilov alebo tabletov na Primaciálnom námestí, Hlavnom námestí a na Hviezdoslavovom námestí. Aplikácia je zdarma.

Prečítajte si tiež: Vianoce sú nám v pätách. Kam za nimi v Bratislavskom kra­ji?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM