ts Rôzne

Silvester v meste: Pri vstupoch na námestie vás môžu zadržať kontroly

Zákaz fliaš aj voľne dostupnej zábavnej pyrotechniky. Aké bezpečnostné opatrenia si na tento rok pripravilo mesto?

Ilustračný obrázok k článku Silvester v meste: Pri vstupoch na námestie vás môžu zadržať kontroly
7
Galéria
Zdroj: TASR

Silvester v historickom centre Bratislavy sa bude tento rok niesť v znamení niekoľkých noviniek. Aby sa predišlo neželaným udalostiam a haváriám, o bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci sa budú starať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby, hasičmi a zdravotníkmi.

Pyrotechnika je zakázaná

Mesto upozorňuje, že podľa najnovšieho všeobecne záväzného nariadenia o pyrotechnike je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky. Vzhľadom na to prišlo mesto s alternatívou v podobe digitálneho ohňostroja.

Kontrolované vstupy

Na šiestich kontrolovaných vstupoch na Hviezdoslavovo námestie budú príslušníci policajných zložiek dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a pod.).

Kontrolované vstupy sa budú nachádzať:

  1. križovatka ulíc Laurinská ul. – Rybárska brána (pri Čumilovi)
  2. križovatka ulíc Mostová ul. – Medená ul.
  3. Palackého ul. od Kúpeľnej ulice
  4. Jesenského ulica (vedľa SND)
  5. Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)
  6. Hviezdoslavovo nám. od Americkej ambasády po roh Strakovej ul.

Ako sa vám v dave oslavujúcich ľudí stratí dieťaťa, príp. nejaké osobné veci, je potrebné stratu nahlásiť moderátorovi, ktorý to vyhlási na pódiu. Dovtedy bude o stratené deti, osoby a veci postarané v Primaciálnom paláci.

Auto nechajte doma

Ak sa chystáte Silvester osláviť v meste, najlepšie urobíte, ak auto necháte doma. Vyhnete sa tak nechceným komplikáciám v dôsledku dopravných obmedzení.

Pre automobilovú dopravu bude uzatvorené Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 23:00 hod. a premávka opäť obnovená po 02:30 hod. MHD bude posilnená a premávať v špeciálnom režime. Informácie o premávke spojov nájdete TU aj na stránke DPB a webovej stránke Bratislavy.

Čistota v meste bude počas silvestrovskej noci zabezpečovaná priebežne. Ihneď po skončení ohňostroja na nábreží Dunaja začnú upratovacie čaty s jeho čistením, aby ho uvoľnili pre dopravu a postupne do rána bolo upratané celé centrum mesta.

Bezpečnosť počas osláv Silvestra
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM