Rôzne

Silvester v Bratislave: Ohňostroj nad Dunajom sprevádzala moderná hudba

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave sa stalo Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku Silvester v Bratislave: Ohňostroj nad Dunajom sprevádzala moderná hudba
11
Galéria
Zdroj: TASR

Presne o polnoci bol v Bratislave z lode na Dunaji odpálený sedemminútový ohňostroj. V tomto roku samospráva pre návštevníkov osláv končiaceho sa roka a zároveň tých, ktorí vítali rok 2018 v hlavnom meste, pripravila novinku. Ohňostroj namiesto hudobného sprievodu Straussovho valčíka Na krásnom modrom Dunaji sprevádzala moderná hudba.

Silvestrovské oslavy v metropole Slovenska lákali ľudí z rôznych kútov krajiny. „Silvester sme sa spolu s partiou rozhodli osláviť v Bratislave. Každý rok si vyberieme jedno mesto, odkiaľ niekto z nás pochádza, a tam strávime príchod nasledujúceho roka,“ povedal 27-ročný Adam z Banskej Bystrice. V uliciach mesta sa nachádzalo aj viacero zahraničných turistov.

Svetelná šou

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave sa stalo Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie. Pre Bratislavčanov i návštevníkov mesta bol pripravený program od 22:00 hod.

Užiť si mohli vizuálno-svetelnú šou s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá zároveň odrátavala záverečné minúty roka 2017. Mestská časť Staré Mesto zas pripravila na Hviezdoslavovom námestí diskotéku pod holým nebom.

Vinš primátora

Podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala má hlavné mesto za sebou úspešný rok 2017. Ako poznamenal po ohňostroji nad Dunajom, je rád, že do ulíc mesta prišli osláviť príchod nového roka tisícky ľudí.

„Jazdíme po opravených cestách, vozíme sa novými električkami, autobusmi, máme nové verejné priestranstvá, sme v dobrej finančnej kondícii,“ povedal. Zároveň poznamenal, že sa chce Bratislavčanom poďakovať za podporu. „Do roku 2018 chcem všetkým ľuďom popriať veľa zdravia, spokojnosti, aby sme žili spokojné a naplnené životy. Chcem poprosiť o trpezlivosť, lebo nás ešte čaká v Bratislave veľa práce,“ povedal primátor mesta s tým, že často je to spojené s nadmerným hlukom a nepokojom. „Musíme to vydržať, aby sme mali na konci krásne mesto,“ doplnil.

Zákaz pyrotechniky

Napriek tomu, že v meste počas celého roka platí prísny zákaz používania zábavnej pyrotechniky kategórie F2 a F3, našlo sa pár ľudí, ktorí tento zákaz porušili. Ľudia nemôžu používať zábavnú pyrotechniku, ako sú petardy či svetlice. Výnimkou sú len ohňostroje, ktoré odpaľuje profesionálna firma, scénická pyrotechnika či detská zábavná pyrotechnika kategórie F1, ako sú napríklad malé prskavky.

Tento zákaz má podľa Nesrovnala význam najmä pre seniorov a pre rodiny s deťmi a zvieratami. „To, čo robia ľudia teraz, že porušujú zákaz, je dôkaz toho, že sa nezodpovedne správame voči sebe,“ uzavrel Nesrovnal.

Silvester v Bratislave 2017
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM