Rôzne

Silvester v Bratislave: Môžete sa tešiť na svetelnú šou i diskotéku pod holým nebom

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave bude tento rok Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku Silvester v Bratislave: Môžete sa tešiť na svetelnú šou i diskotéku pod holým nebom
9
Galéria
Zdroj: TASR

Silvestrovské oslavy (31. 12.) v Bratislave budú tentoraz v znamení svetelnej šou i diskotéky pod holým nebom. Chýbať nebude ani polnočný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Tentoraz však nebude za hudobného sprievodu Straussovho známeho valčíka Na krásnom modrom Dunaji, ale sprevádzať ho bude modernejšia hudba. Centrálnou zónou osláv bude Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie.

Ohňostroj, svetelná šou aj diskotéka

Bratislavčania i návštevníci hlavného mesta sa môžu prísť do centra mesta zabávať počas Silvestra od 22:00 hod. Pripravená bude pre nich aj vizuálno-svetelná šou s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty tohto roka. Mestská časť Staré Mesto zas pripravila na Hviezdoslavovom námestí diskotéku pod holým nebom.

„Sústredili sme sa na využitie nových technológií, aby sme starý rok odprevadili ako sa patrí, nový rok privítali modernejšie a venovali Bratislavčanom jedinečný zážitok, na ktorý sa len tak ľahko nezabúda,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Verí, že do centra Bratislavy sa s rokom 2017 prídu rozlúčiť a zároveň privítať nový rok 2018 desaťtisíce ľudí. Presne o polnoci bude z lode na Dunaji odpálený ohňostroj, tentoraz za sprievodu modernej hudby.

„Novinkou je aj to, že ostane počas silvestrovskej noci na Hlavnom námestí vianočný stromček, ktorý bol v minulosti vždy ihneď po vianočných sviatkoch demontovaný, pretože bol prekážkou pre stavbu silvestrovského pódia,“ podotkol Nesrovnal.

Posilnené policajné hliadky

O bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci v Bratislave sa budú starať posilnené hliadky mestskej i štátnej polície, taktiež pracovníci strážnej služby a zdravotníci. Na šiestich kontrolovaných vstupoch na Hviezdoslavovo námestie budú policajti a strážna služba dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez sklenených fliaš či ostrých a nebezpečných predmetov.

Hlavné mesto vyzýva, aby sa ľudia na oslavy Silvestra v centre mesta dopravili najmä prostredníctvom MHD, ktorá bude posilnená a premávať bude v špeciálnom režime. Samospráva zároveň upozorňuje na všeobecne záväzné nariadenie z minulého roka o pyrotechnike, podľa ktorého je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky.

Program silvestrovských osláv pripravilo hlavné mesto spolu s mestskou časťou Staré Mesto. O dramaturgiu a réžiu programu sa postaralo občianske združenie Hlava 98.

Silvester v Bratislave 2016
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM