Rôzne

Silvester na Hlavnom námestí: Zabávať budú "diabli" aj digitálny ohňostroj

V Bratislave sa bude tento rok silvestrovať na Hviezdoslavovom aj Hlavnom námestí. Okrem tradičného ohňostroja si mesto pripravilo aj niekoľko zaujímavých prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Silvester na Hlavnom námestí: Zabávať budú "diabli" aj digitálny ohňostroj
7
Galéria
Zdroj: TASR

Tak ako po každý rok, aj tento pripravilo mesto pre Bratislavčanov silvestrovskú zábavu pod holým nebom. Centrálnou zónou tohtoročných silvestrovských osláv bude Hviezdoslavovo námestie.

Privítajte Nový rok v meste

„Rozhodli sme sa vyskúšať nový koncept ako doposiaľ a sústrediť zábavu na jedno miesto. Voľba padla na Hviezdoslavovo námestie v mestskej časti Staré Mesto, s ktorým sme tiež spolupracovali na prípravách tohtoročného Silvestra. Odtiaľ je to už len čoby na skok k Dunaju, odkiaľ odpálime veľkolepý ohňostroj vo forme audio-vizuálnej šou, ktorá sa, verím, stretne s veľkým ohlasom u všetkých, ktorí sa rozhodnú privítať Nový rok v meste,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Čím bude tohtoročný Silvester v meste iný? Jednou z noviniek bude nadrozmerná svetelná časomiera na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odpočítavať záverečné sekundy starého roka. Z lode na Dunaji bude následne odpálený ohňostroj za hudobného sprievodu Straussovho známeho valčíka Na krásnom modrom Dunaji.

Digitálny ohňostroj

Vzhľadom na platné všeobecne záväzné nariadenie o zákaze používania voľne dostupnej pyrotechniky prišlo mesto s alternatívou v podobe digitálneho ohňostroja.

„Tohtoročný Silvester v centre mesta bude svojím spôsobom prelomový. Podarilo sa nám skĺbiť tradičnú zábavu na špičkovej úrovni v podobe koncertu Cigánskych diablov, ktorú Bratislavčania už poznajú, s moderným interaktívnym štýlom zábavy v podobe digitálneho ohňostroja,“ povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Na veľkoplošnej obrazovke na Hlavnom námestí si budete môcť vytvoriť a odpáliť vlastný ohňostroj. Prostredníctvom aplikácie na mobile sa budete môcť pripojiť na špeciálne vytvorenú wi-fi sieť, zapojiť fantáziu a vytvoriť veľkoplošnú interaktívnu projekciu abstraktných výbuchov. Pridať môžete aj vlastný odkaz či želanie.

Diskotéka pod holým nebom

O zábavu sa postarajú DJ s moderátorom večera Janom Gorduličom. Do rytmu zahrajú Cigánski diabli. Open-air diskotéka na námestí potrvá až do skorých ranných hodín.

Počas silvestrovskej noci budú k dispozícii vianočné stánky s občerstvením. Fungovať bude aj klzisko, na ktorom sa bude dať korčuľovať až do jednej hodiny po polnoci. Klzisko na Primaciálnom námestí bude k dispozícii len do 19:00 hod.

Zábava na námestí sa začne už o 18:00 hod.

Bezpečnosť na námestí

O bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci sa budú starať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby, hasičmi a zdravotníkmi.

Pre automobilovú dopravu bude uzatvorené Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 23:00 hod. a premávka bude opäť obnovená po 2:30 hod.

Silvester Bratislava
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM