Správy

Šikmé parkovanie na Majerníkovej zostane z veľkej časti zachované

Karlova Ves už v minulosti za šikmé parkovanie na tomto mieste dostala pokutu. Zmenu dopravného značenia totiž mestská časť uskutočnila aj bez povolenia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Šikmé parkovanie na Majerníkovej zostane z veľkej časti zachované
Zdroj: TASR

Mestskej časti Bratislava-Karlova Ves sa podarilo zachovať projekt šikmého parkovania na Majerníkovej ulici. Napriek nelegálnosti zmeny dopravného značenia, ku ktorej došlo tesne pred koncom minulého volebného obdobia, zostane zachovaná veľká časť parkovacích miest. „Karlova Ves pripravuje na Majerníkovej ulici nové dopravné značenie,“ informoval Bratislava24.sk hovorca mestskej časti Karlova Ves. Práce by sa podľa jeho slov mali začať na prelome apríla a mája.

"Miestny úrad našiel dohodu medzi dopravnými projektantmi, Krajským dopravným inšpektorátom a Dopravným podnikom Bratislava. S potešením kontštatujeme, že sa takéto riešenie podarilo nájsť,“ uviedla starostka Dana Čahojová. Šikmé parkovanie tak zostane pre vodičov zachované a úpravy budú len mierne.

Dôvodom zmeny dopravného značenia bola zlá situácia s parkovaním na Dlhých dieloch. Bývalé vedenie samosprávy sa preto rozhodlo zmeniť spôsob parkovania z pozdĺžneho na šikmé. Hoci túto zmenu hlavné mesto nepovolilo, spomínaná zmena bola zrealizovaná a Karlova Ves za ňu v minulosti dostala pokutu. Magistrát zdôvodňoval svoj nesúhlas znížením bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a obmedzením MHD.

Čítajte tiež: Nová parkovacia politika? Parkuj doma, zaberáš miesto Bratislavčanom! Posledná výzva

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM