Tlačové správy

Sezóna jazykových kurzov začína: 9 tipov, ako si vybrať tú správnu školu

Určite to poznáte aj vy. Kúpili ste si jazykový kurz, s očakávaním ste ho začali navštevovať, ale po niekoľkých hodinách ste to vzdali. Nevyhovoval vám lektor alebo ste mali pocit, že vás škola zaradila do zlej úrovne. Neurobte tú chybu znova. Poradíme vám, ako na to!

Ilustračný obrázok k článku Sezóna jazykových kurzov začína: 9 tipov, ako si vybrať tú správnu školu
Zdroj: PR

Anglické jazykové centrum the Bridge pre vás pripravilo deväť tipov ako si vybrať jazykovú školu. Zároveň vás 21. a 22. septembra od 7:00 do 20:00 pozýva na Baštovu ulicu 7 v Bratislave na Deň otvorených dverí, na ktorom zažijete skúšobné hodiny, a zároveň spoznáte aj lektorov školy.

Deväť tipov ako si vybrať jazykovú školu

  1. Študenti dobrej školy sú spokojní a majú výsledky. Zistite si ich reakcie a odkazy napríklad na sociálnych sieťach školy.
  2. Pred zaradením do výučby trvajte na otestovaní sa. Skupina nemôžu pozostávať zo študentov rôznej úrovne. Ak si nie ste istý výsledkom, použite nezávislý nástroj www.tracktest.eu.
  3. Nie každý slovenský lektor či native speaker má kvalifikáciu učiteľa. Zistite si preto jeho kvalifikáciu a skúsenosti.
  4. Pri porovnávaní cien si overte, či platíte za hodinu 45-minútovú alebo 60-minútovú. Každá škola to má nastavené inak.
  5. Je ponúkaná cena finálna? Alebo sú s výučbou spojené aj dodatočné poplatky, napríklad za učebnice?
  6. Má škola vypracovaný vlastný sylabus hodín na celý semester? Viete dopredu, čo sa vo svojej úrovni naučíte?
  7. Bohatá knižnica, bezplatné wifi, spoločný priestor, vrátane kuchynky s kávou a čajom sú vítaným bonusom pre každého študenta.
  8. Dobrá škola spolupracuje s konkurenciou, napríklad na pôde Asociácie jazykových škôl.
  9. Jazykové kurzy nie sú jedinou oblasťou jej záujmu. Škola, ktoré berie jazyk vážne, sa angažuje v spoločenskom i kultúrnom živote.
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM