Rôzne

Šestnásťročný študent zachytil históriu, tradície a zvyky v dokumente o Rači

Históriu mestskej časti Rača, tradície a zvyky, kultúrne a spoločenské podujatia a ďalšie zaujímavosti z Rače zhromaždil len 16-ročný študent v dokumente „Rača, miesto, kde sa dobre žije“.

Ilustračný obrázok k článku Šestnásťročný študent zachytil históriu, tradície a zvyky v dokumente o Rači
Zdroj: YouTube.com

Miroslav Hájek, študent 8-ročného gymnázia na Hubeného ulici v Rači, celé dva roky zbieral podklady a informácie, ktoré konzultoval s račianskymi historikmi, taktiež fotil, zúčastňoval sa na podujatiach a nakoniec všetky materiály pretavil do jednotného dokumentárneho cel­ku.

Film bol prvýkrát premietnutý návštevníkom nedávneho Vinobrania.

Film Rača, miesto, kde sa dobre žije však nebol prvým v tvorbe mladého Račana. Miroslav Hájek sa už od svojich 9 rokov venuje fotografovaniu a videotvorbe.

Mladý režisér

Začiatkom roku 2014 v rámci dejepisného krúžku vytvoril svoj prvý úspešný film Mária Terézia a Bratislava, ktorý má viac ako 5-tisíc pozretí. Ďalším dokumentom boli príbehy komunitnej záhradky Krasňanský zelovoc, ktorý sa premietal aj na festivale Envirofilm-Ekotop film 2015.

S videom Cyklomost slobody v tom istom roku zvíťazil v súťaži Bratislavského samosprávneho kraja. Pri ďalších projektoch spolupracoval s Rodinným centrom Ráčik a s úniou materských centier.

Najnovší dokument o Rači patrí k novinkám z produkcie spoločnosti Média Rača, s. r. o. a obsahovo nadväzuje na už existujúcu knihu: Rača, miesto kde sa dobre žije.

Čítajte aj: Ako by vyzerala Bratislava, keby bola reklama všade?

Zdroj: YouTube.com
Rača, miesto, kde sa dobre žijem
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM