Martin Zvolensky Hokej

Séria s Trenčínom pokračuje

Vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Slovnaft extraligy mohol Slovan rozhodnúť o postupe do semifinále, no chýbalo vydržať štyri minúty. V samostatných nájazdoch boli šťastnejší Trenčania a séria sa presúva do Bratislavy.

Na prvú vážnejšiu príležitosť čakalo 5520 divákov až do začiatku 13. minúty, keď hosťujúci Bakoš v dobrej pozícii netrafil Kováčovu bránu. V rovnakej minúte sa na opačnej strane vrútil do šance Gašparovič, no Konrád zastavil črtajúcu sa príležitosť už v jej zárodku. Sedem sekúnd pred koncom prvého dejstva mal otvárací gól na hokejke Lipiansky, ktorý si položil Kováča, toho však na bránkovej čiare zastúpil jeden zo spoluhráčov.
Po bezgólovej prvej tretine udreli ako prví domáci. Hostia v 24. minúte prepadli na útočnej modrej čiare, Tybor s Trefným sa vyrútili sami na Konráda a prvý menovaný zobral zodpovednosť na seba a ukážkovým blafákom prekonal brankára Slovana – 1:0. Vojaci sa z vedenia tešili iba necelé dve minúty, keď Nedorost v početnej výhode po krížnej prihrávke Hujsu vyrovnal na 1:1. Obrat hostí dokonal v 29. minúte Róbert Huna, ktorý si počkal medzi kruhmi na prihrávku od brata Richarda a s prehľadom poslal puk za bezmocného Kováča – 1:2. Hostia mali aj v ďalšom priebehu prostrednej časti herne navrch, no bez gólového efektu.
Na začiatku tretieho dejstva napriahol z ľavej strany Koložváry, no Konrád jeho dobre mierenú strelu dokázal vytesniť ramenom. Domáci pokračovali v zúfalom nápore, avšak ich snaha o vyrovnávajúci gól dlho narážala na nepriepustnú defenzívu súpera na čele s Konrádom. Presne štyri minúty pred záverečnou sirénou Trenčania zavreli belasých v ich obrannom pásme a Blatný nakoniec upratal puk do siete – 2:2. Krátko po vyrovnávajúcom góle mohli nakloniť misky váh opäť na stranu hostí Lipiansky a Skokan, no Kováč obe situácie vyriešil.
Zápas sa tak prehupol do predĺženia, v ktorom už po 15 sekundách mohol rozhodnúť domáci kapitán Pardavý, no Konrád ho vychytal. V 6. minúte predĺženia vystrašil domáce tribúny Cartelli, jeho delovku od modrej čiary však zastavil Kováčov semafor. Hoci v závere domáci zatlačili Slovan a gól visel na vlásku, o výsledku stretnutia rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa ako jediný strelecky presadil hneď v prvej sérii Pardavý a Trenčín si vďaka tomu vynútil piaty zápas, ktorý aktéri odohrajú v bratislavskom Ružinove v sobotu.

Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava 3:2 pp a sn (0:0, 1:2, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 24. Tybor (Trefný), 56. Blatný (Tybor, Sekeráš) + rozhodujúci sn: Pardavý – 26. Nedorost (Hujsa, Hájek), 29. Róbert Huna (Richard Huna, Hudáček). Rozhodovali: Gašparík, Grečko – Bednár, Brath, vylúčení: 4:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5520 divákov.
/stav série: 1:3/ Zostavy:
Dukla Trenčín: Kováč – Sekeráš, Bednár, Hruška, Bolf, Chovan, Tomko, Jarábek, Trefný – Pardavý, Blatný, Jánoš – Tybor, Gašparovič, Kopecký – Mikula, Ďuriš, Koložváry – Naurov, Daňo, Ružička
HC Slovan Bratislava: Konrád – Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, Kováčik, Jendek, Rullier, Bohunický – Bakoš, Nedorost, Hujsa – Uram, Bulík, Lipiansky – Skokan, Kapuš, Buc – R. Huna, Hudáček, Ri. Huna Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM