Správy

Senecký D1 Park získal investora z Číny, prvé firmy prídu už pred letom

Skupina IPEC Group získala pre projekt euroázijského D1 Parku v Senci čínskeho investora, priemyselnú skupinu Jiangsu Weitian Chemical Group. Do projektu, ktorý má slúžiť ako administratívna a logistická základňa pre ázijských investorov, vložila 10 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Senecký D1 Park získal investora z Číny, prvé firmy prídu už pred letom
Zdroj: TASR

„V D1 Parku pripravujeme pre našich ázijských partnerov 80 administra­tívnych jednotiek. Tí si ich môžu odkúpiť a založiť si tu svoju stredoeurópsku alebo európsku administratívnu centrálu,“ priblížil riaditeľ skupiny IPEC Ivan Čarnogurský.

„Dnes je pre obchodné zastúpenia čínskych spoločností predaných už 20 takýchto jednotiek. Do Senca tak prídu ešte pred letom napríklad obchodníci s kamenárskym tovarom či dovozcovia sójových bôbov,“ dodal Čarnogurský.

Skupina Jiangsu Weitian Chemical Group si Senec vybrala vďaka členstvu Slovenska v Európskej únii, eurozóne a dobrej dopravnej dostupnosti na kľúčové západoeurópske a stredoeurópske trhy.

„Projekt D1 Parku je zaujímavý svojou snahou zlúčiť čínske spoločnosti pod jednu strechu, kde si môžu vymieňať svoje skúsenosti a zdieľať poznatky z európskeho trhu. Pre menšie a stredné spoločnosti to nie sú triviálne záležitosti. D1 Park má obrovské možnosti ďalšieho rastu,“ uviedla výkonná riaditeľka a spolumajiteľka rodinného holdingu Jiangsu Weitian Chemical Group Lin Shengqin.

Prečítajte si aj: Zmluva na obchvat Bratislavy sa podpíše po sfinalizovaní dokumentov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM