Webnoviny - Rôzne

SDKÚ a Smer na nože už na prvom zastupiteľstve BSK

WEBNOVINY.SK

BSK Foto: SITA

BRATISLAVA 22. januára (WEBNOVINY) – Dve politické strany Smer-SD a SDKÚ-DS sú „na nože“ už na prvom zasadnutí zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Slovné prestrelky a vzájomné obviňovania sa začali potom, ako predseda kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS) predniesol informáciu o tom, čo nové vedenie kraja zistilo po prevzatí úradu. Súčasťou jeho vystúpenia boli aj informácie o plánovanej multifunkčnej hale v Petržalke. Spomenul „závažné zmeny“, nejasnosti, neinformovanie všetkých zainteresovaných či nevýhodnú nájomnú zmluvu na predmetné pozemky, ktoré v súčasnosti nie sú pod úplnou kontrolou kraja.

Problémom podľa neho je aj to, že 1. župná už nie je stopercentným vlastníkom spoločnosti Danube Arena. Prvú spoločnosť zriadil kraj na spravovanie predmetného pozemku, neskôr sa vytvorila dcérska spoločnosť Danube Arena, ktorá pozemky získala. Frešovi sa nepáči, že poslednými zmenami v tejto veci, ktoré sa uskutočnili krátko po komunálnych voľbách, už nemá kraj plnú moc nad pozemkami. Do hry vstúpila totiž súkromná firma Parnhams Limited, ktorá má jednu akciu v spoločnosti Danube Arena.

Na jeho vystúpenie chcela reagovať poslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD). Tá je predsedníčkou predstavenstva spoločnosti 1. župná, šéfuje aj spoločnosti Danube Arena. Podľa jej slov chcela reagovať na „závažné obvinenia“. Dokonca doniesla aj doplnok k zmluve, ktorým by sa pozemky opäť vrátili kraju. Podľa zmluvy prenajala totiž spoločnosť pozemky za jedno euro do kolaudácie haly, po nej by už mali platiť komerčné ceny. Frešo jej však vystúpenie nepovolil, odôvodňoval to tým, že daný bod mal iba podobu informácie a bol bez rozpravy. Priestor na vyjadrenie bude mať údajne v neskoršom bode Rôzne. Na to sa vzniesla vlna kritiky zo strany poslancov za Smer-SD, kladne sa zasa vyjadroval klub KDH. Olej do ohňa pridal aj fakt, že strane Smer-SD nebol ponúknutý predsednícky mandát ani jednej poslaneckej komisie.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM