Alexandra Húsková Rôzne

Sconto vo Pharose ponúka päťtisíc druhov nábytku a desaťtisíc doplnkov

Obchodný dom Sconto slávnostne otvoril svoje brány. Je to v poradí tretie Sconto v našej krajine, plochou je však najväčšie zo siete Sconto v Čechách i na Slovensku. Nachádza sa v nákupnej zóne Pharos, vedľa Bauhausu. Na dvoch poschodiach nájdete mnoho potrebných vecí do bytu, či inšpiráciu.

Ilustračný obrázok k článku Sconto vo Pharose ponúka päťtisíc druhov nábytku a desaťtisíc doplnkov
Zdroj: Dnes24.sk

Nové Sconto v Bratislave je najväčšie spomedzi všetkých nákupných domov Sconto v Čechách a na Slovensku. Ostatné majú rozlohu priemerne do deväťtisíc metrov štvorcových, Sconto v Bratislave zaberá vyše štrnásťtisíc metrov štvorcových predajnej plochy. Zamestnanie tu našlo vyše sto ľudí.

„Časť plochy sme využili na modernejšiu prezentáciu nábytku, tovar je umiestnený v nadekorovaných kójach, aby si to zákazníci vedeli predstaviť. Obchodný dom je vzdušnejší a ľahšie sa tu zákazníkom prechádza,“ hovorí Roman Púry, konateľ Sconta pre Čechy a Slovensko. „Podľa našich skúseností pri otvorení predajne k nám chodí v prvý deň viac ako 10 tisíc ľudí,“ dodáva.

„Ponúkame široký sortiment nábytku a doplnkov do všetkých miestností bytu, od najnižších cenových kategórií až po vyššiu strednú cenovú hladinu. Väčšia plocha nám umožnila vystaviť aj modely, ktoré patria medzi drahšie, prípadne tie, ktoré sa vymykajú masovejšiemu predaju,“ uviedol Roman Púry.

Sconto má v ponuke päťtisíc druhov nábytku a desaťtisíc druhov doplnkov.

Sconto je členom nemeckej skupiny Höffner, jedného z najväčších predajcov nábytku – ktorý má okolo 50 predajní. „Vďaka tomu sme flexibilní, keď zistíme, o čo je v Bratislave záujem, budeme ten konkrétny sortiment dopĺňať a brať od najlepších európskych dodávateľov,“ opisuje Roman Púry.

Približne 50 percent dodávateľov pochádza z Čiech a Slovenska, 30 percent je z Nemecka, 15 percent z Poľska a zvyšní sú z Dánska, Holandska, Talianska, či Maďarska.

Väčšina tovaru je na sklade

Súčasťou predajne je vysoko regálový sklad, kde je uložený tovar za vyše dvoch miliónov eur. Väčšinu tovaru, ktorý je vystavený v predajni, dostanete hneď. Netýka sa to napríklad variabilných sedacích súprav, ktoré majú niekoľko funkcií a množstvo poťahových látok, ktoré si potom zákazníci vyberú a objednajú. Sklad má 6 tisíc metrov štvorcových, budova je 20 metrov vysoká a regály sú zaplnené do výšky pätnástich metrov.

Obchodné domy s nábytkom siete Sconto stoja už v Trnave a v Nitre. V Čechách je osem predajní a na českom trhu Sconto pôsobí už dvadsať rokov.

Prečítajte si aj:

Ikea a Kika budú mať čoskoro novú konkurenciu. Sconto v Pharos Parku privíta prvých návštevníkov už na jeseň

Decathlon otvoril vo Pharose svoju druhú predajňu v Bratislave

Budovu Apollo Business Center 1 postupne evakuujú, údajne má narušenú statiku

Otvorenie Sconta v Bratislave
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM