Maros Palesch Iné športy

Šanca pre radosť a zdravie

Nedeľa patrila v Bratislave aj zaujímavej športovej udalosti, kedy sa spojil dôvtip, ochota a kreativita v spájaní sa športových disciplín. Netradične, vodného póla a hádzanej. Spoločné mali dodnes len jedno, guľatú loptu.

O čo išlo? Dievčatá, hádzanárky ŠKP Bratislava hrali predpoludním vodné pólo s chlapcami, vodnými pólistami z Pressburg Water Polo team v bazéne ZŠ Alexandea Dubčeka.

Popoludní sa garde obrátilo a chlapci museli brániť svoju pólistickú hrdosť na palubovke a zápoliť v hádzanej.

Nikto si nedovolil odhadnúť kto bude favoritom celého duelu, chlapci boli skvelí vo vode a boli aj mimoriadne galantní k protihráčkam, ktoré bojovali neobvykle húževnato. Svojou trochou do mlyna prispeli aj dievčatá z klubu plutvového plávania, ktoré sa rozložili v ich bráne a útočníkom vyrážali lopty svojuo obrovskou monoplutvou. Chlapci nakoniec vyhrali 19 : 8 Od radosti divákom predviedli aj unikátnu ukážku synchronizovaného plávania, ktoré nemalo obdobu, lebo takáto športová disciplína ešte nikdy nebola zdokumentovaná.

Popoludní sa hra presunula na palubovku telocvične, kde došlo k najhoršiemu­.......chlapci sú skvelí vo vode, ale na suchu sú žiaľ, ako ryby, takže dievčatá potvrdzovali svoju prevahu vo svojom športe.

Skóre vodných pólistov sa po krátkom čase vyrovnalo a začali muky s atletickou kondičkou. Dievčatá, hádzanárky porazili pólistov v posledných sekundách o jediný gól…!!! Preto sa stali absolútnymi víťazkami úvodného ročníka našej netradičnej súťaže.

No víťazom bol každý, lebo sme dokázali poraziť ostych, nechuť, otvorili sme naše hravé mysle a hľadali radosť a zábavu. Videli sme strhujúce duely, plné nápaditosti a kombinácii, ktoré by si zaslúžili zmeny v pravidlách oboch športových disciplín. Celá akcia zožala obrovský aplauz a prísľub ďalších ročníkov, kde budeme naberať ďalších účastníkov, aj z iných športových disciplín.

Cieľom bolo otvoriť sa pre iné športy, ale zároveň apelovať na výstavbu a kvalitnú správu bazénov v Bratislave a poukázať, že vodné športy sú rovnako zaujímavé a potrebné včera, dnes aj zajtra .....hlavne keď Slovensko reprezentujú a pravidelne nosia medaile a ocenenia zo svetových súťaží a olympiád.

Organizátor projektu: Pressburg Water Polo team Bratislava

Hostia: ŠKP Bratislava, Hádzanársky oddiel starších žiačok Starostka Karlovej Vsi Ing. Iveta Hanulikova Poslanec Mgr. Rudolf Kusý Riaditelka ZŠ Alexandea Dubčeka RNDr. Eleonóra Golaisová

Zdroj: Pressburg Water Polo team Bratislava

Šanca pre radosť a zdravie
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM