Michaela Katonová Samospráva

Sanácia svahu nad Devínskou cestou sa začne, ak mesto dostane dotáciu

Na rokovaní primátora Bratislavy Iva Nesrovnala s ministrom životného prostredia SR Petrom Žigom sa riešilo nielen udelenie dotácie na sanáciu svahu nad Devínskou cestou, ale aj príprava sanácie environmentálnej záťaže vo Vrakuni - skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova.

Ilustračný obrázok k článku Sanácia svahu nad Devínskou cestou sa začne, ak mesto dostane dotáciu
Zdroj: TASR

O problematickom svahu rokoval primátor Nesrovnal s ministrom životného prostredia Petrom Žigom už od konca júla 2015. Mesto Bratislava poslalo žiadosť o dotáciu na Environmentálny fond na projekt sanačných prác v lokalite nad Devínskou cestou.

Dotácia bola vyčíslená na sumu vo výške približne 101-tisíc eur. Spoluúčasť mesta je päť percent navyše. Minister na stretnutí opätovne v tomto smere prisľúbil pomoc a spoluprácu.

Mesto čaká na schválenie dotácie

„Mám pre Bratislavčanov dobré správy. Minister životného prostredia na našom stretnutí opätovne potvrdil záujem ministerstva pri riešení sanácie svahu nad Devínskou cestou," povedal Ivo Nesrovnal. V priebehu februára sa mesto dozvie, či dotáciu dostalo. "V prípade, ak dotáciu dostaneme, práce sa začnú už tento rok hneď na jar,“ konštatoval Nesrovnal.

„Na stretnutí sme tiež rokovali aj o sanácii skládky vo Vrakuni. Dobrou správou je, že sanáciu bude síce zabezpečovať ministerstvo, ale hlavné mesto bude partnerom. To znamená, že budeme môcť k postupu prác dávať svoje pripomienky,“ ozrejmil primátor Nesrovnal výsledky rokovania na Ministerstve životného prostredia SR.

Bývalú skládku Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa chce ministerstvo životného prostredia sanovať formou kapsulizácie. Momentálne pre projekt sanácie pripravuje ministerstvo verejné obstarávanie.

Spolupráca s Ministerstvom životného prostredia SR je podľa primátora veľmi efektívna. „Chcem sa týmto poďakovať pánovi ministrovi za ochotu spolupracovať, verím, že oba tieto problémy, ktoré boli dlhodobo neriešené a ktoré trápili Bratislavčanov, sa tak vyriešia k spokojnosti všetkých obyvateľov nášho hlavného mesta už čoskoro,“ uzavrel primátor.

Prečítajte si tiež: Vrakuňa by sa toxickej skládky mohla zbaviť už na jeseň. Zlikviduje ju štát

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM