Tomáš Stupavský Rôzne

Samospráva neustúpi: Mesto stále nesplnilo všetky podmienky a tak električky cez Jesenského jazdiť nemôžu

Od minulotýždňového utorka už mala byť spustená električková doprava cez Jesenského a Mostovú ulicu. Proti je však Bratislavský samosprávny kraj (BSK)- Samospráva a naďalej tvrdí, že nová trať je pre cestujúcich stále nebezpečná.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva neustúpi: Mesto stále nesplnilo všetky podmienky a tak električky cez Jesenského jazdiť nemôžu
Zdroj: Dnes24.sk

Zrekonštruovaná električková trať Jesenského – Štúrová ešte stále nespĺňa všetky zákonné náležitosti spojené s bezpečnosťou prevádzky a cestujúcich. Podľa BSK môže byť stále ohrozená bezpečnosť cestujúcich.

Problémom je, že kraj doteraz neobdržal stanovisko od Dopravnej polície a priamo na mieste nebolo zabezpečené dopravné značenie.

„Bratislavský samosprávny kraj, ako špecializovaný stavebný úrad, nemôže vydať povolenie ani o skúšobnej prevádzke električkovej trate Jesenského – Mostová. Stavebník, teda Hlavné mesto Bratislava, aj napriek výzvam, fyzicky nezabezpečil usmernenie pešej dopravy a nedoplnil žiadosť o odborné stanovisko Dopravnej polície,“ povedala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Chýba stanovisko Dopravnej polície

Minulý týždeň Dopravný podnik Bratislava (DPB) vykonal na úseku Jesenského – Mostová ulica technicko – bezpečnostné skúšky, ktoré dopadli podľa predpokladov a trať je zo strany mesta pripravená aj pre cestujúcu verejnosť.

Aj napriek tomu, že BSK bol doručený protokol o úradnej skúške trate vykonávanej Dopravným úradom, župa nepozná stanovisko Dopravnej polície.

„Stále nie je jasné, akým spôsobom bude zabezpečená bezpečnosť nielen samotných cestujúcich v prostriedkoch Mestskej hromadnej dopravy pri výstupe a nástupe v tomto úseku, ale najmä peších pohybujúcich sa v priestore električkovej trate,“ doplnila Forman.

Prečítajte si tiež: Spustenie električkovej dopravy na Jesenského sa odkladá. BSK sa nepozdáva bezpečnosť trate

Zdroj foto: DPB

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM