Rôzne Správy

Saleziáni chystajú premenu mládežníckeho strediska v Ružinove. Vznikne tam i telocvičňa

V Ružinove by mali pribudnúť nové plochy pre športových nadšencov. Situované budú v priestoroch oratória - mládežníckeho strediska na Miletičovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Saleziáni chystajú premenu mládežníckeho strediska v Ružinove. Vznikne tam i telocvičňa
3
Galéria
Zdroj: n/a

Mládežnícke stredisko pri kostole Márie pomocnice kresťanov na Miletičovej ulici čaká zmena. Saleziáni don Bosca plánujú premeniť tieto priestory na nové športoviská.

Vyhlásili preto architektonickú súťaž, v rámci ktorej hľadali najideálnejšie riešenie na využitie spomínaného miesta. Súťaže sa zúčastnilo 13 architekto­nických štúdií, medzi ktorými boli zabehnuté ateliéry aj čerství absolventi univerzít.

Víťazný návrh

Spomedzi predložených návrhov vybrala porota za víťazný návrh štúdia n/a. Ten podľa poroty najlepšie korešpondoval s predstavami vyhlasovateľa – saleziánov.

„Fasáda prízemného podlažia novonavrhovanej budovy je priebežná s fasádou existujúcej budovy. Herná plocha sa nachádza v úrovni parteru, ktorý je presklený na obidvoch dlhších stranách a umožňuje priehľad ulica-dvor. Presah druhého nadzemného podlažia vytvára hľadisko popri pozdĺžnych stranách ihriska a zároveň krytý exteriér voči dvoru aj voči ulici,“ zhodnotila porota.

Víťazné štúdio bude v najbližších dňoch vyzvané na podrobnejšiu spoluprácu. V rámci nej sa bude riešiť dopracovanie návrhu podľa pripomienok vyhlasovateľa a spracovanie ďalších projektových fáz, aby sa projekt mohol v dohľadnom čase začať realizovať.

Víťazný návrh nového oratória v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: n/a
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM