Rôzne

Šafárikovo námestie ostáva prázdne. Opustili ho už aj posledné kontajnery

Využitie našli na nových miestach. Šafárikovo námestie sa má predstaviť ako nový multifunkčný priestor.

Ilustračný obrázok k článku Šafárikovo námestie ostáva prázdne. Opustili ho už aj posledné kontajnery
Foto: Oliver Kleinert

Kontajnery na Šafárikovom námestí boli od nástupu Radoslava Števčíka do úradu predmetom niekoľkých diskusií vedenia s predstaviteľmi projektu. Búrlivé debaty téma „Šafko“ vyvolávala i na verejnosti. Diskusie sa napokon skončili jasným verdiktom: Projektu je koniec!

Dnes tak námestie opustili už aj posledné kontajnery známeho projektu.

Šafko sa nestretlo s nadšením niektorých obyvateľov z okolia a podľa Starého Mesta boli kontajnery na Šafárikovom námestí umiestnené protiprávne.

Kontajnery však predstavovali podľa slov jeho autorov a ľudí, ktorí im vyjadrili podporu projekt, ktorý oživil mestskú časť a poskytol priestor na prezentáciu mnohých lokálnych dizajnérov, talentovaných mladých ľudí, organizáciám ako napríklad Vagus či humanitárnej organizácii Magna, Cyklokuchyni a mnohým iným.

Šafko aj napriek tomu dostalo červenú, kontajnery boli zatvorené a projekt nefunkčný. Teraz kontajnery putujú na kultúrne leto COOLTAJNER v Považskej Bystrici a v ďalších si môžete príjemne posedieť v novom projekte v Karlovej Vsi. Okrem kávy či denného menu v kontajnerovej kaviarni Rivéra nájdu svoj priestor aj kreatívci.

Viac sa dočítate tu: Netradičná kaviareň z kontajnerov bude slúžiť na oddych i kreativitu

Mestská časť Staré Mesto medzičasom vyhlásila anonymnú súťaž na riešenie Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia v dotyku s novým Starým mostom. Vedenie nevylučuje, že v budúcnosti by na Šafárikovom námestí mohol byť aj objekt pre kultúrne aktivity.

Podľa víťazného návrhu by sa malo premeniť na multifunkčný priestor s väčším zastúpením zelene, kde by mohli byť v budúcnosti rôzne kultúrne a hudobné podujatia.

Čítajte viac: OBRAZOM: Šafárikovo námestie ako multifunkčný priestor, Fajnorovo nábrežie ako oddychová zóna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM