Krimi

S viac ako troma promile sa nezdopovedný vodič premával ulicami Starého Mesta

Nezodpovedný vodič ohrozil nielen svoj život, ale aj životy a zdravie iných ľudí. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

Ilustračný obrázok k článku S viac ako troma promile sa nezdopovedný vodič premával ulicami Starého Mesta
Zdroj: TASR

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 45-ročný Martin J. z Bratislavy, ktorý šoféroval s viac ako tri promile alkoholu v krvi. Muž v takomto stave šoféroval po Palárikovej ulici, smerom na Jeleniu ulicu v Bratislave.

Policajti, ktorí ho odstavili, mu namerali 1,49 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Prítomnosť alkoholu potvrdila aj opakovaná skúška s výsledkom 1,59 mg/l alkoholu.

Po kontrole bol muž obmedzený na osobnej slobode a predvedený na príslušné policajné oddelenie. Momentálne sedí v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

V tejto súvislosti polícia upozorňuje vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. „Nezodpovednou jazdou pod vplyvom alkoholu vystavujú nebezpečenstvu nielen svoje životy, ale aj životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uviedla Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Prečítajte si tiež: Po D2 sa premával opitý vodič. Nehodu našťastie nespôsobil

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM