Nina Táborská Rôzne

S nákupnými centrami sa vrece roztrhlo. Vajnoria otvorí už na jar, viete čo ponúkne?

Nové nákupné centrum Vajnoria vyrástlo pri bývalom športovom letisku vo Vajnoroch, hneď vedľa kruhového objazdu. Už v najbližší mesiac by malo poskytnúť obyvateľom severovýchodných častí Bratislavy a okolia priestor, kde nájdu prevažne tovar na kažodennú potrebu.

Ilustračný obrázok k článku S nákupnými centrami sa vrece roztrhlo. Vajnoria otvorí už na jar, viete čo ponúkne?
Zdroj: Dnes24.sk

Vajnoria naplní nákupné potreby predovšetkým obyvateľov Vajnor a Rače. Najbližší veľký obchod majú momentálne na Zlatých pieskoch. Nové nákupné centrum im má uľahčiť každodenný život a spĺňať funkciu lokálneho atraktívneho komplexu.

Lokalita je známa častými dopravnými zápchami, nové centurm by tak mohlo slúžiť aj ako „vyčkávací“ bod pre tých, ktorým sa nechce stáť v kolónach. Obchodné centrum bude tak zaujímavé aj pre obyvateľov Pezinka, Chorvátskeho Grobu a Svätého Jura.

Ako informuje hlavná stránka OC Vajnoria, projekt za 10 miliónov eur obsadil plochu 5 405 m2, z celkovej plochy pozemkov 2,2 hektára (ostatnú časť majú v budúcnosti tvoriť nové byty). Generálnym zhotoviteľom je spoločnosť Ingsteel a. s. Od začiatku výstavby prešiel len jeden rok. Na mieste už môžete vidieť takmer dokončené centrum. Nové nákupné stredisko bude zamerané na denné potreby obyvateľov z okolia, a teda, rýchly nákup, doplnkové služby, jedlo – fastfood. Súčasťou projektu bude tiež 218 parkovacích mi­est.

V súčasnosti prebiehajú práce nájomcu – obchodného reťazca Tesco, ktoré začali ešte v januári 2015. Okrem spomínaného obchodného reťazca by mali byť súčasťou Vajnorie aj DM drogéria, Pepco Slovakia a McDonald’s.

Centrum Vajnoria je plánovaná ako súčasť výstavby novej mestskej štvrte s názvom Nové Vajnory, takže potenciál centra by mal po dokončení výstavby ešte narásť. Pôvodne malo byť centrum postavené ešte v roku 2013 investorom zo skupiny Eastfield. Stavba stála až pokým ju neprevzal nový investor spoločnosť IS Properties.

Minulý týždeň sa v rakúskom Hainburgu otvorilo nové nákupné centrum, ktoré láka veľa Bratislavčanov na výhodnejšie nákupy – Galéria Danubia. V blízkej dobe by mal svoje brány otvoriť aj nákupný komplex Pharos a nie je to tak dávno, čo prvých návštevníkov privítalo rodinne zamerané nákupné centrum Bory Mall. Pomer obchodných plôch na obyvateľa je dnes v Bratislave jeden z najväčších v Európe.

Súvisiace články:

Otvorenie Galérie Danubia: Nové obchody, veľké zľavy a najmä veľa Bratislavčanov. Kde sa oplatí nakupovať?

Nové nákupné centrum: Pharos by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Viete čo ponúkne?

Zdroj foto: OC Vajnoria (vajnoria.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM