Kultúra

S divadlom do nekonočna: Pripravte sa na skvelú divadelnú noc!

Aj tento rok sa Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava zapojí do 8. ročníka projektu Noc divadiel. 18. novembra ostanú divadelné reflektory rozsvietené dlhšie ako zvyčajne.

Ilustračný obrázok k článku S divadlom do nekonočna: Pripravte sa na skvelú divadelnú noc!
Zdroj: Facebook

Netradičný divadelný program v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava ponúkne skvelú inscenáciu Pravda a koncert herečky a hudobníčky Zuzany Haasovej s jej kapelou – The Susie Haas Band. Európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom čase – Noc divadiel, sa bude počas svojho 8.ročníka niesť pod heslom „S divadlom do nekonočna“.

Noc divadiel

Do projektu sa v tomto ročníku zapojí bratislavské Mestské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava a návštevníci sa môžu tešiť hneď na dva skvosty v rámci programu. V sobotu od 19-stej ovládne divadelné dosky inscenácia francúzskeho dramatika Floriana Zellera – Pravda. V komédii, kde sa aj neverník môže stať paroháčom, uvidíte Zuzanu Fialovú, Tomáša Maštalíra, Rebeku Polákovú a Mariána Mitaša.

Od 21:30 hod. vystúpi Zuzana Haasová so svojou kapelou – The Susie Haas Band, ktorá hrá old music v novom štýle. Atmosféru večera doplnia aj divadelné strašidielka. Vstupné sa dá kúpiť len na celý program.

Noc divadiel sa každoročne koná tretiu novembrovú sobotu. Tohto roku sa bude odohrávať vo viac ako 40 divadlách a kultúrnych inštitúciách v slovenských mestách ako Košice, Prešov, Prievidza, Senec či Bratislava.

Myšlienka vytvorenia projektu vznikla na podnet francúzskych divadelných umelcov a ako pilotný projekt prvýkrát odštartovala 25. októbra 2008 v Detskom divadle Dubrava v Záhrebe a v Šibenskom divadle. Dnes sa do Noci divadiel pravidelne zapája 11 krajín Európy a teší sa priazni mnohých návštevníkov. Ponuku skvelých divadelných predstavení a vstupenky nájdete na www.mdpoh.sk

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM