Adriana Banásová Správy

S blížiacimi sa Dušičkami narastá aj počet cestujúcich, vlaková doprava sa preto posilňuje

Záujem ľudí o cestovanie vlakmi či autobusmi za rodinami a blízkymi pred Sviatkom všetkých svätých vrcholí práve v priebehu dneška. Cestujúci sa už tradične presúvajú zo západu krajiny na stredné a východné Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku S blížiacimi sa Dušičkami narastá aj počet cestujúcich, vlaková doprava sa preto posilňuje
Zdroj: TASR

Od nedele 1. novembra je zasa záujem o lístky na spoje späť do Bratislavy.

Vlakový dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) už podľa hovorkyne Jany Morháčovej posilnil na maximálnu kapacitu najmä InterCity (IC) vlaky, rýchliky a expresy v diaľkovej doprave. „Počas víkendu budú o vozne posilnené aj vlaky v rámci regionálnej a prímestskej dopravy,“ avizovala Morháčová.

Napríklad dnešný popoludňajší IC vlak Lyoness, ktorý odchádza z hlavného mesta o 15.37 h a smeruje cez Žilinu do Košíc je už vypredaný na 90 %. K dispozícii sú posledné lístky. Večerný IC Šarišan cez Prešov až do Humenného je vypredaný na 75 %.

Najviac ľudí sa z „Dušičiek“ bude späť do Bratislavy vracať v pondelok

Čo sa týka ostatných diaľkových vlakov, najväčší záujem je rovnako o vlaky na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Napríklad rýchlik Spišan, ktorý vyráža dnes z hlavného mesta o 13.55 h, má miestenky vypredané na 98 %. Podobne aj dnešný rýchlik Považan s odchodom z Bratislavy o 15.55 h má miestenky vypredané na 90 %.

Veľký záujem je už teraz o vlaky premávajúce po „Dušičkách“ späť do Bratislavy. Pri IC vlakoch sa najviac predávajú miesta do spojov v nedeľu (1. 11.) a v pondelok (2. 11.) popoludní, ktoré premávajú z Košíc, respektíve z Humenného. Tie sú vypredané na 80 až 90 %.

Ostatné diaľkové vlaky na tejto trase majú predaných od 60 do 80 % miesteniek. Najväčší záujem je podľa Morháčovej o rýchlik Spišan, ktorý ide v nedeľu a v pondelok z Košíc o 12.14 h a tiež o nedeľný rýchlik Považan s odchodom z Košíc o 14.14 h.

Voľné miesta ešte sú, nenechávajte si to však na poslednú chvíľu

Vlaky na ďalších diaľkových trasách, napríklad z Bratislavy do Zvolena a Banskej Bystrice, alebo z hlavného mesta do Prievidze, či zo Žiliny do Košíc majú zatiaľ podľa ZSSK na dnešný deň predaných do 35 % miesteniek.

V prípade vnútroštátnych autobusov je najvýraznejší záujem o dnešné večerné spoje. Podľa bratislavského dopravcu Slovak Lines, ktorý predáva lístky aj iných dopravcov, však ešte voľné miesta sú k dispozícii. Napriek tomu hovorkyňa spoločnosti Eva Vozárová apeluje na verejnosť, aby si nenechávala kúpu cestovných lístkov na poslednú chvíľu.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM