Tlačové správy

Rýdzo slovenské a priamo z dvora: Miesto v Bratislave, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť

Možno ste už o tomto obchode niečo počuli. Volá sa Starý Otec a je takým malým unikátom – majitelia sa rozhodli, že v ňom budú predávať len slovenské potraviny. Voňajú tam klobásky a cítiť tam každý kút Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Rýdzo slovenské a priamo z dvora: Miesto v Bratislave, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť
Zdroj: PR

Sieť poctových potravín ide cestou, ktorá pred štyrmi rokmi vďaka cenovej politike hypermarketov nebola práve v kurze – uprednostnia kvalitu produktov pred ich cenou. Ako sa im darí túto myšlienku napĺňať? Za štyri roky už otvorili v Bratislave 12 prevádzok a tak máte viac možností, vybrať si toho „svojho“ Starého Otca.

Miesto, kde sa cítite dobre

Hneď pri vchode vám prvé padne do oka zariadenie predajne, odlišné od toho, čo poznáte z bežných potravín. Drevené masívne regále potiahnuté madeirou, medené rustikálne lustre, maľby na stenách – celá predajňa sa snaží pôsobiť útulným dojmom. Darí sa jej to aj vďaka tomu, že nie je veľmi veľká. Napriek tomu je tu dosť miesta pre produkty, takže poďme rovno k nim.

Vlastná mäsovýroba

Ak hovoríme o sortimente, automaticky musíme začať mäsovými produktami. Starý Otec totiž v tomto roku zrekonštruoval mäsovýrobu v Jablonici, ktorá vyrába produkty výlučne pre túto sieť. To znamená, že väčšinu produktov, ktoré tu dostanete, nekúpite nikde inde. Či už sú to extrémne mäsové šunky, čerstvé alebo sušené klobásy, niekoľko druhov párkov, medzi nimi aj hydinové či hovädzie, solené údené mäsá – karé, stehno, krkovička, panenka alebo klasický zabíjačkový sortiment – jaterničky, krvavničky, tlačenka. Všetky produkty sa vyznačujú vysokým podielom kvalitného mäsa a sú bez zbytočnej chémie.

Zdroj: PR

Bryndza, syry, jogurty

Ak práve nepatríte k mäsožravcom, určite sa zamerajte na mliečne produkty. Štandardne sú v ponuke mliečne produkty z kravského mlieka (mlieko, maslo, tvaroh, jogurty, syry, korbáčiky) a ovčieho mlieka (bryndza, žinčica, jogurty), ale v sezóne dostanete napríklad aj kozí syr alebo kozie mlieko. Bryndza z nepasterizovanej ovčej hrudky je skutočne vynikajúca a vysokú popularitu má aj plnotučné mlieko od kravičiek chovaných bez použitia siláže.

Pečie Starý Otec

Do tretice všetko dobré – to určite platí o pekárenských veciach. Okrem mäsovýroby si totiž Starý Otec v Bratislave postavil aj vlastnú pekáreň. O dopekaných veciach tu samozrejme ani nechýrovať. Každý deň ráno prichádza čerstvé pečivo. Na špaldový či ražný chlieb sú tu mimoriadne hrdí. Skvelej povesti sa teší aj tzv. špeciálne pečenie – to znamená produkty, ktoré sú vyrábané v malých sériách rovnakou technikou a z rovnakých surovín, ako by ste ich upiekli doma na plechu. Makové alebo orechové rožteky, mrkvové šatôčky či perníčky vyzerajú skutočne lákavo.

Výber slovenských produktov je skutočne pestrý. Nájdete tu viac ako 450 starostlivo vyberaných produktov od malých a stredných výrobcov. A to už je na čisto slovenskú predajňu viac ako slušné. Prešli sme celý obchod a je pravdou, že mnoho produktov bolo pre nás úplne nových – nenájdete ich v „klasických“ potravinách. Džemy varené v kotli ako za starých čias, ručne robené praclíky, ovocné šťavy, čaje, káva, sladkosti, pivo, víno, destiláty. Na objavovanie nového je tento obchod skutočne ideálny.

Sme to, čo jeme

Máme tu dlhé jesenné, čoskoro užzimné večery a dobré jedlo je jedna z vecí, ktoré ich dokážu spríjemniť. Ak sa vyberiete hľadať dobré jedlo, Starý Otec je rozhodne obchod, ktorý by ste nemali obísť. Obzvlášť pred Vianocami, kedy tam okrem iného nájdete med, sušené hríby, údené mäsá (karé, stehno, krkovička) a čerstvé klobásy do kapustnice, kvasenú kapustu, oblátky, medovinu, či tradičné linecké pečivo.

Kde v Bratislave nájdete predajne Starý Otec?

  • OC Vajnoria, Pri Starom letisku 3/V, Bratislava
  • OD Saratov, Saratovská 13, Bratislava
  • Polus City Center, Vajnorská 100, Bratislava
  • Gercenova 4, Bratislava – Petržalka
  • OD Centrum, Zohorská 1, Bratislava – Karlova Ves
  • Avion Shopping Park, Ivánska cesta 12, Bratislava
  • Šustekova 4–6, Bratislava – Petržalka
  • OC Cubicon, Mlynská dolina, Bratislava
  • Central, Metodova 6, Bratislava
  • Malokarpatské nám. 7, Bratislava – Lamač
  • Aupark Shopping Center, Einsteinova 18, Bratislava
  • Retro Shopping Gallery, Nevädzová 6, Bratislava

Viac info nájdete na www.staryotec.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Rýdzo slovenské a priamo z dvora
4
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM