Kultúra

Ružinovský folklórny festival vás roztancuje

Prvý ročník prinesie vystúpenia súborov rôznych vekových kategórií nielen z Ružinova, tematické prednášky, slovenský tanečný film.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovský folklórny festival vás roztancuje
6
Galéria
Zdroj: TASR

Cultus Ružinov a Mestská časť Bratislava-Ružinov sa rozhodli podporiť tradičný folklór. Dôkazom toho je Ružinovský folklórny festival.

Pestrý program

Prvý ročník prinesie vystúpenia súborov rôznych vekových kategórií nielen z Ružinova, tematické prednášky, slovenský tanečný film Tanec medzi črepinami i vystúpenie Jána Berkyho Mrenicu mladšieho. Bratislava24.sk informoval Stanislav Šenc z miestneho úradu v Ružinove.

Návštevníci si tiež budú môcť pochutiť na špecialitách domácej kuchyne, pozrieť si prezentáciu rôznorodých remeselníkov a ich prác či zasúťažiť si v jedení bryndzových halušiek.

Každý zúčastnený sa bude môcť naučiť základy z keramiky, počuť hrať fujaru, namaľovať si svoju drevenicu na výtvarnom workshope a mnoho iného.

Na festival je vstup voľný

Najväčším ťahákom je ale vystúpenie tanečnej umeleckej skupiny Čarovné ostrohy, ktorá je známa doma i v zahraničí. Čarovné ostrohy sú považované za zakladateľov folklórnej moderny na Slovensku. Na Ružinovskom folklórnom festivale predstavia energickú šou Rockom krokom.

Na Ružinovský folklórny festival sa vstupné neplatí. „Voľné vstupenky na vystúpenie Čarovných ostrohov Rockom Krokom si môže vyzdvihnúť u informátora v DK Ružinov každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove, a to v pracovné dni od 7:00 do 19:00 hod. dve vstupenky zdarma na osobu. Počet miest je obmedzený,“ dodal Šenc.

Program podujatia nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Folklór
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM