Samospráva

Ružinovskí žiaci sa majú na čo tešiť. Základná škola na Drieňovej má novú telocvičňu

Žiaci zo Základnej školy Pavla Marcelyho na Drieňovej 16 v bratislavskom Ružinove sa môžu tešiť z novej telocvične.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovskí žiaci sa majú na čo tešiť. Základná škola na Drieňovej má novú telocvičňu
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Nová telocvičňa vznikla zastrešením átria. Dnes ju slávnostne otvoril starosta Ružinova Dušan Pekár. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

S nápadom prišiel riaditeľ školy

„S nápadom na zastrešenie átria a vytvorením tak ďalšej telocvične prišiel riaditeľ školy. Drieňovú navštevuje približne 750 žiakov a ďalší priestor na cvičenie sa im zíde. Teší ma, že sa podarilo tieto práce dotiahnuť do úspešného konca,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

V novej telocvični môžu žiaci cvičiť a hrať kolektívne športy okrem loptových. Do zastrešenia átria a vytvorenia novej telocvične investovala mestská časť viac ako 150 000 eur.

Aj ďalšie školy sa dočkajú vynovených telocviční

Vynovených telocviční sa čoskoro dočkajú aj ďalšie dve školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Ružinov, a to ZŠ Medzilaborecká a ZŠ Vrútocká. Aktuálne tam už prebiehajú rekonštrukčné práce. „Starý, zničený a miestami aj zvlnený povrch nahradí nová palubovka, ktorou sa predíde aj prípadným zraneniam. Deti tak budú mať lepšie podmienky pre svoj športový rozvoj,“ uviedol starosta Ružinova.

Mestská časť získala na tieto rozvojové projekty, výmenu športových povrchov v telocvičniach, finančné prostriedky z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR spolu vo výške 54 000 eur. Do týchto rekonštrukčných prác investuje aj Ružinov sumu 17 000 eur zo svojho rozpočtu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM