Rôzne Samospráva

Ružinovskí poslanci neschválili rozpočet na rok 2018

Výsledkom tohto rozhodnutia je, že Ružinov vstúpi do roku 2018 s rozpočtovým provizóriom.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovskí poslanci neschválili rozpočet na rok 2018
Zdroj: TASR

Ružinovskí miestni poslanci na zastupiteľstve dňa 12. 12. urobili zmenu v návrhu rozpočtu, v dôsledku čoho Ružinov do nového roka vstúpi s rozpočtovým provizóriom. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Ružinov by mal v roku 2018 hospodáriť so sumou 35 760 325 eur v príjmovej aj výdavkovej časti. Mestská časť mala v pláne pokračovať v kompletných rekonštrukciách komunikácií a detských ihrísk, zatepľovaní škôl a rozširovaní kapacít materských škôl, do roku 2018 ale vstúpi s rozpočtovým provizóriom.

Neschválili rozpočet

Na rokovaní zastupiteľstva totiž 11 z 19 prítomných miestnych poslancov schválilo uznesenie, ktorým presunuli finančné prostriedky v rozpočte a zároveň žiadali zapracovanie tejto zmeny do rozpočtu a predloženie pozmeneného návrhu na schválenie zastupiteľstvu.

Výsledkom tak je, že Ružinov do roku 2018 vstúpi s rozpočtovým provizóriom. „Znamená to, že v januári budúceho roka budeme hospodáriť s 1/12 bežných výdavkov plynúcich z rozpočtu pre rok 2017. Ružinovčania by rozpočtové provizórium pocítiť nemali, zároveň nám to ale môže posunúť realizáciu viacerých rekonštrukcií, ktoré sme plánovali v kapitálových výdavkoch, z dôvodu možného neskoršieho začatia verejných,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Na miestnom zastupiteľstve mali poslanci schvaľovať aj novú grantovú výzvu pre rok 2018, ktorá je viazaná na rozpočet. Vzhľadom na jeho neschválenie bol tento bod stiahnutý z rokovania.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM