Správy Samospráva

Ružinovské športové a oddychové areály sa menia k lepšiemu. Na čo sa môžete tešiť?

Všetkých športových nadšencov a deti čakajú už na jeseň v Ružinove krajšie, bezpečnejšie a vynovené priestory aj s niekoľkými novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovské športové a oddychové areály sa menia k lepšiemu. Na čo sa môžete tešiť?
3
Galéria

Bratislavský Ružinov bude zas o niečo krajší. Okrem rekonštrukcií ciest a chodníkov a opráv detských ihrísk na Raketovej ulici a na Miletičovej ulici, prejdú zmenou aj obľúbený Areál hier Radosť pri Štrkoveckom jazere a Areál netradičných športov na Pivonkovej ulici. Kvôli účasti hokejistov HC Bratislava v 1. lige, neobišli kozmetické úpravy ani Zimný štadión Vladimíra Dzurillu.

Areál hier Radosť Štrkovec

Práce v areáli trvajú už od júna, ale tá najdôležitejšia časť sa začala len pred pár dňami. „Plánujeme generálnu opravu jednotlivých prvkov detského ihriska vrátane lavičiek, výmenu poškodených častí za nové, obnovu farebných náterov jednotlivých prvkov vrátane lavičiek,“ Bratislava24.sk informuje hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Taktiež opravia petangové ihrisko a bývalý „bazén“ sa premení na detský plážový minifutbal. V pláne je aj inštalácia pitnej fontánky. Práce by mali byť ukončené koncom septembra.

Areál netradičných športov

V Areáli netradičných športov chce ružinovská samospráva dokončiť uzatvorenie menšej haly s jej dovybavením pre potreby florbalu resp. street balu. Oprava a úprava čaká aj vonkajšie a vnútorné oplotenie celého areálu. „Chceli by sme opraviť aj malé futbalové ihrisko s umelou trávou,“ dodala Šebová. Práce budú prebiehať do konca augusta.

Zimný štadión Vladimíra Dzurillu

Na štart 1. hokejovej ligy sa pripravuje Zimný štadión Vladimíra Dzurillu. Dve spoločné sociálne zariadenia (sprchy a WC) prerobili na šesť šatní určených pre mladých hokejistov HK Ružinov ´99 Bratislava.

„Rekonštrukciou prešli aj štyri verejné sociálne zariadenia pre návštevníkov štadióna a úpravy čakali aj V.I.P. priestory pre potreby hokejového klubu HC Bratislava,“ prezradila hovorkyňa Ružinova. Práce začali v júni a dokončené budú do konca júla.

Oba areály ako i zimný štadión spravuje Ružinovský športový klub, n.o., ktorý sa o ne stará a prevádzkuje ich.

Areál hier Radosť Štrkovec
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM