Rôzne Správy

Ružinovčania, vytvorte rojnicu! Mestská časť potrebuje vašu pomoc

Nebuťe ľahostajní k svojmu okoliu, vyhrňte si rukávy a zapojte sa do veľkého plošného zbierania odpadkov z verejných priestranstiev v Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovčania, vytvorte rojnicu! Mestská časť potrebuje vašu pomoc
7
Galéria

Bývate na sídliskách Štrkovec, Ostredky, Trávniky alebo Pošeň? Ak áno, máte výnimočnú príležitosť urobiť niečo užitočné pre svojumestskú časť. Stačí, ak prídete v sobotu o 10:00 hod. na konečnú električiek na Astronomickej ulici, vyhrniete si rukávy a pomôžete zbierať odpadky na sídlisku.

Ružinovská rojnica

„Už nás nebaví pozerať sa na množstvo smetí, ktoré sa nachádzajú všade okolo našich domov a ulíc. Ružinovská rojnica bude veľké plošné zbieranie odpadkov z verejných priestranstiev na sídliskách Ostredky, Štrkovec, Pošeň a Trávniky. Začneme od konečnej električiek na Astronomickej ulici o 10:00 hod. a skončíme na Štrkoveckom jazere o 14:00 hod.,“ informoval Bratislava24.sk organizátor akcie a zároveň riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku Maroš Mačuha.

Upratovanie sídlisk prebehne formou rojnice, ktorá zaručí plošné vyzbieranie všetkých smetí na celom území sidlisk.

„Vrecká s odpadom budeme sústreďovať na chodníkoch popri električkovej trati, odkiaľ ich po zdokumentovaní odnesie Ružinovská VPS. Všímajte si svoje okolie, kde je najviac odpadu a počas brigády sa zameriame na tieto miesta,“ doplnil Mačuha.

Brigáda nebude fyzicky náročná, preto sú vítané aj rodiny s deťmi alebo psičkári aj so psami. Brigádu organizuje Bratislavský okrášľovací spolok a o.z. Ružinov pozitív. Ak sa do čistenia sídlisk zapojíte, budete potrebovať pracovné rukavice, PVC vrecká na smeti resp. predĺžené ramená na zbieranie ľahkého odpadu zo zeme. Pracovné potreby budú zabezpečené, ale pre istotu si doneste aj vlastné.

Ilustračné foto

Upratovanie v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM