Samospráva

Ružinovčania sa môžu vyjadriť k územnému plánu Ostredkov

Ide o územie medzi ulicou Maximiliána Hella, Ružinovskou a Tomášikovou ulicou, Trnavskou a Vrakunskou cestou. Návrh zadania budú môcť obyvatelia pripomienkovať už od zajtra.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovčania sa môžu vyjadriť k územnému plánu Ostredkov
Zdroj: Dnes24.sk

Návrh zadania Územného plánu zóny Ostredky môžu obyvatelia Ružinova pripomienkovať od zajtra 1. júna 2016 do konca mesiaca. Tak ako býva v spomínanej mestskej časti zvykom, súčasťou verejného pripomienkovania bude aj stretnutie s Ružinovčanmi16. júna 2016, na ktorom sa oboznámia s pripraveným návrhom zadania.

„Naším zámerom je spodrobniť územný plán Bratislavy a dať budúcej podobe tejto lokality jasné pravidlá. Územný plán zóny určí napríklad limity priestorového a funkčného využitia územia, stanoví dopravné a technické vybavenie lokality, ako aj vzťahy k širšiemu okoliu,“ ozrejmil starosta Ružinova Dušan Pekár. Ide o územie medzi ulicou Maximiliána Hella, Ružinovskou a Tomášikovou ulicou, Trnavskou a Vrakunskou cestou. Návrh zadania ÚPN-Z Ostredky, ktorého výsledná podoba bude podkladom pre spracovanie tohto územného plánu zóny, je zverejnený na internetovej stránke mestskej časti v sekcii územné plánovanie.

Laická aj odborná verejnosť sa môže s návrhom zadania územného plánu zóny Ostredky oboznámiť na verejnom stretnutí, ktoré bude 16. júna 2016 o 17:00 h. v jedálni základnej školy na Ostredkovej ulici číslo 14. Do konca júna je potom možné návrh písomne pripomienkovať na miestnom úrade alebo zaslať poštou. Výsledné zadanie budú po zapracovaní pripomienok schvaľovať miestni poslanci.

Čítajte aj: Fantázia na nečakanom mieste. Odpadky ukryté pod farebnou mozaikou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM