Rôzne

Ružinovčania oživia mesto farbami

Dobrovoľníci a zamestnanci miestneho úradu si počas akcie Naše mesto zoberú na mušku detské ihriská, voľné výbehy pre psov, cyklotrasu a plot pri miestnom úrade.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovčania oživia mesto farbami
Zdroj: TASR

Ružinov sa už po piatykrát zapája do akcie Naše mesto, ktorá sa uskutoční v dňoch 10. a 11. júna 2016. Ide o najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe organizované Nadáciou Pontis.

Už po desiatykrát sa bankári, úradníci, manažéri, programátori či zamestnanci pracujúci vo výrobe zmenia na záhradníkov, maliarov alebo svoj čas venujú seniorom a ľuďom s postihnutím. Prispejú tak k zlepšeniu a skrášleniu svojho mesta.

Presne o tom je totiž najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe s názvom Naše mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis v spolupráci s partnermi.

Ružinov sa do podujatia Naše mesto zapojí už po piatykrát. Dobrovoľníci i zamestnanci miestneho úradu si v mestskej časti zoberú na mušku detské ihriská, voľné výbehy pre psov, cyklotrasu a plot pri miestnom úrade.

„V rámci Nášho mesta sme si pripravili pre dobrovoľníkov zaujímavé činnosti, zamerané na natieranie a čistenie verejných priestranstiev. Na tých, ktorí sa zapoja, čaká napríklad aktivita s názvom Farebná cesta na Mesiac. Novú podobu teda dostane detské ihrisko na Mesačnej ulici, ktoré dobrovoľníci upracú a natrú na ňom hracie prvky a mantinelové konštrukcie,“ ozrejmil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Firemní dobrovoľníci v Ružinove tiež skrášlia psie výbehy na rohu Parkovej a Syslej ulice, ako aj ten na Astronomickej. Farebný náter dostane aj detské ihrisko na Čmelíkovej ulici či plot pri miestnom úrade na Mierovej.

Menší „facelifting“ získa detské ihrisko na Haburskej ulici, kde vznikne aj farebná skalka z pneumatík. Cieľom ďalšej skupiny dobrovoľníkov zas bude vyčistenie cyklotrasy vo Vlčom hrdle.

Čítajte aj: Ružinov podporí nápady za viac ako 165-tisíc eur. Pozrite si vybrané projekty

Ilustračný obrázok

Zdroj: BA - mestská časť Ružinov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM