Samospráva

Ružinov zadotuje nápady podporujúce komunitný život

Podnikatelia i právnické osoby v Ružinove sa až do 18. februára 2016 môžu uchádzať o dotáciu na realizáciu svojho nápadu, ktorým sa život v mestskej časti stane zdravší, príjemnejší i priateľskejší. Môžu pre svoj projekt pomáhajúci posilňovať komunitu získať grant do výšky 5 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov zadotuje nápady podporujúce komunitný život
Zdroj: Dnes24.sk

Žiadateľmi v rámci grantovej výzvy môžu byť podnikatelia, firmy a združenia, ktoré majú v Ružinove sídlo alebo v mestskej časti vykonávajú činnosť.

Cieľom grantovej výzvy je podporiť snahy o skvalitnenie životného prostredia, rozvoj a podporu kultúry, športu, vzdelávania i pomoc v sociálnej oblasti.

"V predchádza­júcich rokoch sa týmto spôsobom podarilo zrealizovať kontajnerové stojiská, vyčistili a skrášlili sa priestory pred bytovými domami, uskutočnili sa výchovno-vzdelávacie programy pre deti,“ pripomenul starosta Ružinova Dušan Pekár

V roku 2015 ružinovská samospráva prostredníctvom grantového programu podporila 40 projektov sumou viac ako 120 tisíc eur. V tomto roku je v rámci výzvy alokovaných o 40 tisíc eur viac.

O tom, ktoré projekty Ružinov finančne podporí, rozhodnú poslanci miestneho zastupiteľstva na základe odporúčaní grantovej komisie. Detailné informácie o podmienkach grantového programu sú zverejnené na webe www.ruzinov.sk.

Prečítajte si aj: Čo sa bude diať okolo vás? Pozrite sa, čo majú bratislavské samosprávy naplánované v tomto roku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM