Správy Samospráva

Ružinov začal s opravami ciest. Ktoré ulice dostanú nový povrch?

Ružinovčania sa môžu tento rok tešiť na nové cesty a chodníky. Mestská časť investuje do opráv takmer 450-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov začal s opravami ciest. Ktoré ulice dostanú nový povrch?
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavská mestská časť Ružinov investuje v roku 2017 do rekonštrukcií ciest a chodníkov takmer 450-tisíc eur. S prácami sa už začalo na Ružomberskej ulici. Dovedna dostane nový povrch 8 komunikácií a niekoľko priľahlých chodníkov. Bratislava24.sk o tom informoval Stanislav Šenc z miestneho úradu.

„Mnohé cesty a chodníky v Ružinove sú už staré a výhodnejšie je kompletne ich zrekonštruovať, ako keby sme každý rok mali na nich iba plátať výtlky. Už niekoľko rokov tak zničené povrchy komunikácií meníme za nové. Aj tento rok v tom pokračujeme,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ktoré cesty opravia?

Práce s odstraňovaním starého povrchu sa začali už v máji na Ružomberskej ulici. Prvé vozidlá by mali po hotovej komunikácii jazdiť už v polovici júla. Tento rok dostanú nový povrch aj cesty na ulici Na úvrati, Bencúrovej a časť komunikácií na Kvetnej, Mraziarenskej a Solivarskej ulici.

So zničeným povrchom sa rozlúčia aj cesta a chodník na ulici Staré záhrady a na Ondavskej ulici. Na Drieňovej ulici mestská časť investuje do rekonštrukcie chodníka, v časti od ulice Maximiliána Hella po ulicu Vladimíra Clementisa. Posledné rekonštrukčné práce sú plánované na september. Konkrétne ide o ulicu Na úvrati a o Bencúrovu ulicu.

V roku 2016 dostalo nový povrch sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky v správe mestskej časti Ružinov. Za uplynulých sedem rokov je to dovedna viac ako 40 ciest a 20 chodníkov za viac ako milión tristotisíc eur z ružinovského rozpočtu, z Bratislavského samosprávneho kraja, ako i zdrojov súkromných firiem.

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM