Samospráva

Ružinov vypísal tender na opravu ďalších komunikácií v mestskej časti

Bratislavský Ružinov bude aj tento rok pokračovať v kompletných rekonštrukciách komunikácií. Mestská časť na svojom webe zverejnila výzvu na predkladanie ponúk na kompletnú výmenu povrchu štyroch ciest, dvoch chodníkov a jednej križovatky.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov vypísal tender na opravu ďalších komunikácií v mestskej časti
Foto: Slávka Kellová

Konkrétne cesty a chodníky, ktoré Ružinov opraví, vyberali členovia Komisie územného plánovania miestneho zastupiteľstva aj na základe požiadaviek Ružinovčanov.

Nový povrch dostane križovatka Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, časť vozovky na Sputnikovej ulici a cesta na Čmelíkovej ulici. Kompletná rekonštrukcia čaká aj Kľukatú ulicu v úseku pri prievozskom cintoríne i časť Banšelovej ulice. V oboch prípadoch Ružinov zrekonštruuje aj chodníky.

„Na Kľukatej ulici, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, dôjde aj k odvodneniu uličnými vpustami. Práve v tejto lokalite sa nám ľudia sťažovali na stojatú vodu po výdatnejších dažďoch. Pri rekonštrukcii časti chodníka na Banšelovej ulici rátame aj s vybudovaním bezbariérových zjazdov,“ objasnil plány mestskej časti starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ružinovský starosta verí, že prostredníctvom elektronickej aukcie sa konečná suma oproti predpokladanej cene zákazky ešte zníži, čo by umožnilo ušetrené peniaze použiť na opravy ďalších úsekov. Ružinov chce v tomto roku kompletne zrekonštruovať aj chodník na Ribayovej ulici, ako aj chodník na Stachanovskej ulici v úseku od Kladnianskej po Kľukatú. V prípade dodávateľa týchto prác sa uskutoční samostatné verejné obstarávanie.

Prečítajte si tiež: Ružinov zadotuje nápady podporujúce komunitný život

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM