Maros Palesch Rôzne

Ružinov v tomto volebnom období rozpočet neschváli

Materiál bol na zastupiteľstve predložený šesťkrát, niekoľkokrát bol z rokovania stiahnutý, poslanci sa nevedeli dohodnúť na jeho schválení.

Rozpočet mestskej časti Ružinov na roky 2010 – 2012 bude schvaľovať až nové miestne zastupiteľstvo. Návrh rozpočtu miestni poslanci stiahli z rokovania. Návrh na stiahnutie rozpočtu z rokovania podala včera poslankyňa Viktória Jančošeková. „Tento návrh som konzultovala aj s poslaneckým klubom KDH, ktorý ho podporil. Myslím si, že je to absolútne etické správanie pred komunálnymi voľbami. Rokovanie o rozpočte by sme mali nechať už na nové zastupiteľstvo, ktoré určite príde s novou predstavou a novými víziami,“ uviedla Jančošeková.

Dôvod, prečo poslanci materiál stiahli z rokovania, je podľa poslanca Dušana Pekára nedostatok komunikácie pri príprave návrhu rozpočtu. Podľa poslanca Miloslava Hrádeka by rozpočet mal byť schválený. „Je to naše maslo na hlave, to, že sme sa nevedeli dohodnúť, je náš problém a prečo by to malo riešiť nové zastupiteľstvo. Ja som bol dnes pripravený tento návrh podporiť,“ uviedol Hrádek.

Mestská časť sa pokúša schváliť rozpočet už desať mesiacov. Materiál bol na zastupiteľstve predložený šesťkrát, niekoľkokrát bol z rokovania stiahnutý, poslanci sa nevedeli dohodnúť na jeho schválení.

Podľa starostu mestskej časti Slavomíra Drozda sa prejavil postoj poslancov k rozpočtu. „Neboli výhrady k jednotlivým položkám, ale v podstate sa teraz prejavili, že naozaj o tom rozpočte ani nechcú rozprávať,“ uviedol Drozd. V komunále by podľa neho mali byť potlačené politické tričká. „Pozerajme sa na potreby Ružinovčanov, nie na potreby jednotlivých politických strán,“ uviedol.

SITA/WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM