Správy Samospráva

Ružinov sa mení k lepšiemu. Opravili cesty a niektoré chodníky sú už bezbariérové

Nový asfaltový povrch, namiesto plátania výtlkov, dostalo v roku 2016 sedem ciest, jeden križovatkový priestor a 3 chodníky v správe mestskej časti Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov sa mení k lepšiemu. Opravili cesty a niektoré chodníky sú už bezbariérové
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov dokončil štvrtú etapu bezbariérových úprav zjazdov z chodníkov. Vymenil vysoké obrubníky za sklopené na siedmych chodníkoch a upravil povrch na najzničenejšej časti Pavlovovej ulice. Nový asfaltový povrch, namiesto plátania výtlkov, dostalo v roku 2016 sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky v správe mestskej časti Ružinov.

Znížili náklady na opravu výtlkov

Tento rok mestská časť Ružinov vymenila asfaltový povrch na Pavlovovej ulici, v úseku medzi Kulíškovou a Páričkovou uliciou, ako aj na Kľukatej ulici, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde došlo aj k odvodneniu uličnými vpustami. Nový povrch dostal aj križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici.

Zrekonštruovaný povrch má aj chodník na Ribayovej ulici a na Stachanovskej v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu. „V roku 2016 sme investovali do výmen asfaltových krytov na cestách a chodníkoch v správe mestskej časti Ružinov okolo 300-tisíc eur. Takýmto spôsobom sa nám znižujú náklady na opravu výtlkov,“ informoval starosta Ružinova Dušan Pekár.

Okrem toho zrekonštruoval Bratislavský samosprávny kraj prostredníctvom Regionálnych ciest Bratislava, a.s. ďalšie dve cesty v Ružinove. Nový asfaltový povrch tak dostala komunikácia na Babuškovej a Kostlivého ulici.

Opravili viac ako 40 ciest

Za uplynulých šesť rokov dostalo v Ružinove nový povrch viac ako 40 ciest a 20 chodníkov za viac ako milión tristotisíc eur z ružinovského rozpočtu, zo Bratislavského samosprávneho kraja ako i zdrojov súkromných firiem. Ide o sídliskové cesty 3. a 4. triedy, ktoré má mestská časť v správe. Hlavné cestné ťahy 1. a 2. triedy zostávajú na pleciach magistrátu hlavného mesta.

Okrem kompletných výmen povrchov sa mestská časť Ružinov už štvrtý rok po sebe venuje aj bezbariérovým úpravám zjazdov z chodníkov. „S týmito úpravami sme začali a pokračujeme v nich preto, aby sme uľahčili pohyb po chodníkoch obyvateľom či už na invalidných vozíkoch, s barlami alebo mamičkám s kočíkmi,“ vysvetlil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Najnovšie už má sklopené obrubníky chodník na Pivoňkovej ulici, v úseku pred materskou školou, ale i chodník medzi Kladnianskou a Sinokvetnou ulicou, medzi Velehradskou a Revúckou ulicou, na Solivarskej a na ďalších uliciach. Do tohtoročných bezbariérových úprav chodníkov investovala mestská časť viac ako 9-tisíc eur.

Ružinov
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM