Kultúra Rôzne Samospráva

Ružinov rozvoňajú zabíjačkové špeciality. Tešiť sa môžete aj na bohatý kultúrny program

V Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky. V sobotu sa uskutočnia tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov rozvoňajú zabíjačkové špeciality. Tešiť sa môžete aj na bohatý kultúrny program
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavská mestská časť Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. V sobotu 27. januára od 9:30 hod. v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Najlepšia kapustnica

Organizátori na tento rok pripravili ukážky tradičnej dedinskej výroby klobás, spracovania prasaťa, ale aj súťaž vo varení kapustnice. O tú najlepšiu zabojuje tím mestskej časti, tím Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb, tím ružinovských hasičov a tím HK Ružinov´99.

Návštevníci sa tak opäť môžu tešiť na gastronomické zážitky v podobe bezplatnej ochutnávky kapustnice, oškvarkov a kaše. Na predaj budú zabíjačkové výrobky od domácich výrobcov, ale aj zabíjačkové jedlá.

Bohatý kultúrny program

Počas Ružinovských zabíjačkových slávností nebude chýbať ani kultúrny program, o ktorý sa postarajú kapela Salamander, DANCY SHAKE a Sendreiovci & Kokavakere Lavutara.

Tradície do Ružinova opäť prinesie aj fašiangový sprievod a vystúpenie Folklórneho súboru Karpaty. Kompletný program podujatia si môžete pozrieť TU.

Zabíjačkové slávnosti v Ružinove
11
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM