Nina Táborská Rôzne

Ružinov pozná svoj najdlhšie spolu žijúci manželský pár. Ťahajú to spolu už takmer 69 rokov

Najdlhšie spolu žijúcim manželským párom z Ružinova sú manželia Kašparecoví, ktorí sa zosobášili v roku 1946. Stali sa víťazmi súťaže, ktorú mestská časť Ružinov vyhlásila vo februári tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov pozná svoj najdlhšie spolu žijúci manželský pár. Ťahajú to spolu už takmer 69 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Do súťaže o najdlhšie spolu žijúci manželský pár z Ružinova sa prihlásilo 30 manželských dvojíc. „Najčerstvejšie“ zosobášení boli pred 50 rokmi. Jednoznačnými víťazmi sa stali Božena a Arnošt Kašparecovci, ktorí v decembri oslávia 69 rokov spoločného života v manželskom zväzku. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová.

Sršia dobrou náladou a optimizmom. „Aj keď sa pohádame, musíme sa rýchlo udobriť,“ prezradil recept na šťastné manželstvo 92-ročný Arnošt Kašparec. „A ja sa už teším na to, ako mu odpustím,“ dopĺňa ho 91-ročná manželka Božena.

Pre všetky súťažiace manželské páry mestská časť Ružinov v utorok zorganizovala spoločné stretnutie. „Keď sme zistili, aký veľký záujem súťaž medzi seniormi vyvolala, tak sme sa rozhodli, že všetkých pozveme, aby sa spoznali aj navzájom. Bolo to stretnutie s vynikajúcou atmosférou a všetky dvojice od nás dostali certifikáty dlhoročného manželstva,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM