Rôzne Správy Samospráva

Ružinov pokračuje v blokovom čistení ulíc. Pribudli nové lokality

Čistenie ružinovských ulíc sa tento rok týka nielen tradičnej lokality Nivy, ale aj vybraných ulíc na Štrkovci, Trávnikoch, Ostredkoch a v Starom Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov pokračuje v blokovom čistení ulíc. Pribudli nové lokality
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov pokračuje v blokovom čistení ulíc. Tento rok sa týka nielen tradičnej lokality Nivy, ale aj vybraných ulíc na Štrkovci, Trávnikoch, Ostredkoch a v Starom Ružinove. Blokové čistenie pritom zahŕňa ručné a strojové zametanie ciest, čistenie kanálových vpustov, ako aj prípadné ošetrenie zelene.

„Projekt blokového čistenia Nív sme spustili pred dvoma rokmi. Dôvodom je, že Nivy sú frekventovanou časťou s množstvom parkujúcich áut a na dôsledné vyčistenie ulíc je potrebné ich uvoľnenie,“ priblížil starosta Ružinova Dušan Pekár. Keďže sa mestskej časti podľa neho takýto spôsob osvedčil, pristúpila v tomto roku k rozšíreniu lokalít.

Harmonogram čistenia

Blokové čistenie je rozdelené do ôsmich etáp. Prebiehať bude vždy v pondelok a utorok (v prípade sviatku na ďalší deň) a potrvá do 12. júna. Obyvatelia vybraných lokalít sa zároveň musia pripraviť na dočasné dopravné obmedzenia počas týchto prác. V praxi to znamená, že na konkrétnej ulici bude v deň čistenia zákaz parkovania od 8:00 do max. 15:00 hod., teda do ukončenia prác.

Mestská časť už aj v minulosti v tejto súvislosti žiadala obyvateľov o ústretovosť pri vykonávaní týchto prác, rešpektovanie prenosných dopravných značiek a preparkovanie áut.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM