Nina Táborská Rôzne

Ružinov podporí nápady za viac ako 165-tisíc eur. Pozrite si vybrané projekty

Na jeden projekt mohli žiadatelia získať sumu od 500 do 5-tisíc eur. Tento rok prišlo grantovej komisii celkovo 103 projektov. Medzi podporenými nápadmi sú viaceré športové projekty či projekty na podporu revitalizácie a skrášľovania prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov podporí nápady za viac ako 165-tisíc eur. Pozrite si vybrané projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Na aprílovom miestnom zastupiteľstve schválili ružinovskí poslanci pridelenie grantov 49 projektom. Spolu tak mestská časť podporí tento rok nápady fyzických a právnických osôb pôsobiacich v Ružinove sumou 165 531 eur. Celkovo sa o finančnú podporu uchádzalo tento rok 103 projektov.

„Teší ma, že Ružinovčania ako aj združenia a firmy, ktoré v mestskej časti pôsobia, majú stále záujem o zveľaďovanie svojho okolia a rozvoj komunitného života,“ uviedol na margo tohtoročného záujmu o granty starosta Ružinova Dušan Pekár. Podmienkou na získanie finančnej podpory z Ružinova bola atraktívna a zaujímavá myšlienka projektu, ale i splnenie formálnych a obsahových náležitostí.

Náročné rozhodovanie

Na jeden projekt mohli žiadatelia získať sumu od 500 do 5-tisíc eur. Tento rok prišlo grantovej komisii, ktorá posudzovala jednotlivé projekty a predložila ich na schválenie zastupiteľstvu, celkovo 103 projektov.

„Žiadosti sme precízne posudzovali na troch zasadnutiach komisie. Bolo medzi nimi veľa dobrých projektov. Tri žiadosti sme ale už na začiatku museli vylúčiť kvôli formálnym nedostatkom. Po náročnom rozhodovaní sme nakoniec vybrali 49, podľa nás, najlepších projektov,“ ozrejmila predsedníčka ružinovskej komisie pre posudzovanie projektov na rozvoj vzdelávania, športu, kultúry, sociálnej oblasti a životného prostredia Lucia Štasselová.

Podporené projekty

Ružinov tak tento rok finančne podporí napríklad revitalizáciu školského dvora v Spojenej škole sv. Vincenta na Bachovej ulici a to sumou 5-tisíc eur. Z oblasti vzdelávania zas projekt s názvom Pozor oheň z dielne Obecného hasičského zboru z Prievozu.

Finančnú podporu získali tiež viaceré športové podujatia ako Ružinovský plavecký maratón, tanečná súťaž ružinovských školákov o pohár starostu či galavečer boxu. Medzi žiadosťami a nakoniec aj podporenými projektmi dominovali opäť tie zamerané na skrášľovanie okolia a tým aj rozvoj komunitných vzťahov.

Grant získalo napríklad združenie OZ Fontána pre Zuzanu, ktoré sa už niekoľko rokov intenzívne venuje zveľadeniu okolia fontány známej najmä z rovnomenného filmu. „Granty na obyvateľmi organizované verejnoprospešné projekty považujeme za jeden z najlepších nástrojov, ako zlepšovať vzťah obyvateľa k lokalite, v ktorej žije,“ skonštatoval starosta Ružinova Dušan Pekár.

Prečítajte si tiež: O peniaze z grantu mestskej časti Ružinov sa uchádzajú atraktívne projekty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM