Samospráva

Ružinov plánuje obstarať územné plány zón pre lokalitu Pošeň

Mestská časť zisťuje, ako sú Ružinovčania spokojní so svojím okolím, konkrétne s počtom detských ihrísk, zelene, cyklotrás či občianskou vybavenosťou.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov plánuje obstarať územné plány zón pre lokalitu Pošeň
Zdroj: TASR

Územné plány zón (ÚPZ) by v budúcnosti mala mať aj lokalita Pošeň v bratislavskom Ružinove. Tie sa budú týkať jej severnej a južnej časti. Mestská časť chce pritom do príprav dokumentov od začiatku zapojiť aj verejnosť, preto pre Ružinovčanov pripravila dotazník.

Spokojnosť Ružinovčanov

„Na jeho základe zistíme, ako sú Ružinovčania spokojní so svojím okolím, konkrétne s počtom detských ihrísk, zelene, cyklotrás či občianskou vybavenosťou,“ uviedla ružinovská hovorkyňa Marianna Šebová.

Tí v ňom zároveň môžu uviesť, kde by si vedeli predstaviť ďalšie detské ihriská, parky či cyklotrasy, prípadne navrhnúť využitie nevyužívaných spevnených plôch v ich okolí. „V dotazníku je však napríklad aj otázka, či by súhlasili s vybudovaním ďalších parkovacích miest na úkor zelene. A ak áno, tak na akom konkrétnom mieste,“ doplnila Šebová.

Vyplnené dotazníky môžu obyvatelia posielať na e-mailovú adresu marianna.sebova@ruzinov.sk alebo odovzdať na pracovisku 1. kontaktu ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici. Slúžiť bude ako podklad pre spracovanie návrhu zadania a konceptu ÚPZ Pošeň-sever a ÚPZ Pošen-juh.

Mestská časť má v súčasnosti schválené dva územné plány zón, pričom pri ÚPZ Trnávka-stred obstaráva miestna samospráva zmeny a doplnky. Dôvodom je pridanie funkcií do územia, v ktorom sa nachádza Spoločenský dom na Bulharskej ulici. Druhým schváleným dokumentom je ÚPZ Trnávka, Krajná – Bočná. Ružinov zároveň obstaráva ďalších deväť územných plánov zón.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM