Rôzne Správy Samospráva

Ružinov opravil časť poškodenej cyklotrasy pred Paneurópskou vysokou školou

Cyklotrasa na Ružinovskej ulici nie je zrovna v najlepšom stave. Jeden z havarijných úsekov však mestská časť opravila. Zároveň plánuje vybudovať nové cyklotrasy.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov opravil časť poškodenej cyklotrasy pred Paneurópskou vysokou školou
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ak využívate cyklotrasu na Ružinovskej ulici, určite dobre viete, v akom katastrofálnom stave sa tento cyklistický úsek nachádza. Na mnohých miestach sú diery, povrch je zničený a miestami sa aj prepadáva. Malou náplasťou na tento problém je nedávna aktivita mestskej časti Ružinov.

Opravili poškodený úsek

„Cyklotrasa na Ružinovskej ulici je dlhá 2 280 metrov, pričom poškodený povrch je približne na 890 metroch. Havarijný stav cyklotrasy je v štyroch úsekoch,“ píše sa na webovej stránke Ružinova. Takto poškodená cyklotrasa je nielen nebezpečná, ale zároveň aj odrádza záujemcov od toho, aby nasadli na bicykel a pomáhali tak rozvíjať cyklodopravu v meste.

To však mestská časť a Ružinovský športový klub nechceli dopustiť. Vďaka finančnej podpore Bratislavského samosprávneho kraja, v celkovej sume 4 000 eur, opravili jeden z havarijných úsekov cyklotrasy, konkrétne od Tomášikovej po Jadrovú ulici. V tejto časti sa pritom cyklotrasa nachádza na magistrátnych pozemkoch.

Nové cyklotrasy

Ružinovská samospráva zároveň pracuje na zrealizovaní nových vedľajších cyklotrás, ktoré budú dopĺňať hlavné mestské cyklotrasy. Do konca tohto roka by mali byť hotové cyklotrasy v lokalite Pošeň a Trávniky, a to na uliciach Nevädzová, Ďatelinová a Bachova.

Cyklotrasa spojí dva kraje vďaka sakrálnym pamiatkam
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM