Samospráva

Ružinov chce spolupracovať s Fakultou architektúry

Jednotlivé aktivity, realizácie a pracovné programy budú predmetom osobitných dohôd, teda zmlúv o dielo. Ich predmet bude zhotoviteľ, teda fakulta, realizovať formou variantných architektonických a urbanistických návrhov ako školských diel.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov chce spolupracovať s Fakultou architektúry
Zdroj: TASR

Bratislavský Ružinov chce spolupracovať s Fakultou architektúry Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave.

Uzatvorenie dohody o spolupráci odobrili aj ružinovskí poslanci na ostatnom rokovaní miestneho zastupiteľstva. Jej predmetom má byť vzájomná spolupráca v oblasti architektúry, urbanizmu, územného plánovania, záhradnej a krajinnej architektúry a dizajnu.

Fakulta by tak mohla miestnej samospráve pomáhať napríklad pri ideovom riešení rozširovania kapacít materských škôl, pri spracovávaní územných plánov alebo pri obnove fasád škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.

Zmluva medzi bratislavskou mestskou časťou Ružinov a Fakultou architektúry STU v Bratislave by sa mala uzatvoriť na dva roky. Jednotlivé aktivity, realizácie a pracovné programy budú predmetom osobitných dohôd, teda zmlúv o dielo. Ich predmet bude zhotoviteľ, teda fakulta, realizovať formou variantných architektonických a urbanistických návrhov ako školských diel.

Špecifikovať ich bude ružinovská miestna komisia územného plánu, životného prostredia a dopravy a referát územného plánu a regionálneho rozvoja. Dielom bude súbor overovacích štúdií. Maximálna cena za všetky diela počas dvojročnej spolupráce by nemala presiahnuť sumu 8000 eur bez DPH.

Čítajte aj: Dobrovoľníci počas podujatia Naše mesto skrášľovali Ružinov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM