Správy Samospráva

Ružinov chce nadviazať spoluprácu s gruzínskym mestom Mtskheta

Bratislavský Ružinov chce nadviazať spoluprácu s gruzínskym mestom Mtskheta. Mestská časť by tak rozšírila zoznam partnerských miest v rámci vzájomnej spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov chce nadviazať spoluprácu s gruzínskym mestom Mtskheta
3
Galéria
Zdroj: TASR

Dlhodobá spolupráca by sa mala týkať podpory hospodárskeho, spoločenského a kultúrneho rozvoja. Rozhodli o tom miestni poslanci na ostatnom rokovaní ružinovského zastupiteľstva.

Oblasti spolupráce

Podľa schválenej dohody by si mali obe samosprávy vymieňať informácie, vedomosti a skúsenosti v niekoľkých oblastiach. Ide o činnosti a prácu orgánov samosprávy, o tému školstva, kultúry a športu, ale aj sociálne otázky, podporu znevýhodnených skupín a starostlivosť o seniorov. Obe strany sa chcú tiež zamerať na podporu podnikateľských aktivít, oblasť urbanizmu a regenerácie mesta, na strategické plánovanie a v neposlednom rade na ochranu životného prostredia.

„Výmena skúseností a informácií vo všetkých oblastiach života mestskej časti a mesta, komunálnej politiky a miestnej správy bude pokračovať a bude zintenzívnená. Partneri pravidelne spoločne vypracujú a stanovia oblasti, ktorým bude prisúdená priorita i konkrétne opatrenia,“ uvádza sa v schválenom materiáli.

Dohodu o partnerských vzťahoch a spolupráci má mestská časť Ružinov uzatvorenú už s maďarským mestom Tapolca (2. máj 2005), s chorvátskym mestom Umag (26. november 2004) a s juhomoravským mestom Znojmo (25. september 2004).

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM