Aktualizované Nina Táborská Samospráva

Ružinov bude v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom

Dnes sa v bratislavskom Ružinove konalo štvrté zasadnutie miestneho zastupiteľstva. Na programe mali poslanci a starosta Ružinova Dušan Pekár aj schvaľovanie rozpočtu mestskej časti. Tá bude po schválení v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 28 874 743 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov bude v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom
Zdroj: TASR

Rozpočet mestskej časti Bratislava – Ružinov na rok 2015 je zostavený ako vyrovnaný s celkovými príjmami aj výdavkami vo výške 28 874 743 eur. Rozhodli o tom ružinovskí poslanci.

Prioritou návrhu rozpočtu bolo podľa starostu Pekára zachovať rezervný fond vo výške jeden milión eur. Návrh rozpočtu príjmov vo finančných operáciách obsahuje čerpanie z rezervného fondu vo výške 1 242 990 eur.

Na tieto projekty vyčlenila v rozpočte mestská časť nasledujúce čiastky:

  • Podpora školských zariadení – 12 887 257 eur
  • rekonštrukcia Spoločenského domu Bulharská – 200-tisíc eur
  • debarierizácia a prerobenie hotel.časti v Domove dôchodcov – 165-tisíc eur
  • Kultúra a rekreácia – 55-tisíc eur
  • parkovacie miesta Medzilaborecká – 70-tisíc eur
  • rekonštrukcia krytov vozoviek – 663 374 eur
  • rekonštrukcia krytov chodníkov – 200-tisíc eur
  • Rekonštrukcia detského ihriska na Páričkovej ulici – 70-tisíc eur

Dokončiť sa má tiež rekonštrukcia športového areálu Ružová dolina. Pri tvorbe rozpočtu sa podľa starostu mestská časť snažila reálne zhodnotiť všetky príjmy – vlastné a aj príjmy z dotácií z príslušných kapitol štátneho rozpočtu.

Výdavky mestskej časti pre rok 2015 a roky 2016, 2017 reflektujú očakávané príjmy v tomto roku a tiež skutočnosť roka 2014. Aj pri výdavkoch platí, že sa členia na bežné, kapitálové a finančné operácie pričom celkový rozpočet hospodárenia mestskej časti musí byť vyrovnané.

Poslanci dnes tiež schválil Grantový program, výzvu mestskej časti Bratislava – RUŽINOV pre rok 2015, ktorý je zameraný na zvyšovanie kvality života obyvateľov mestskej časti, rozvoj komunitného života, plnenie potrieb mestskej časti, podpora aktivity jej občanov.

V týchto oblastiach podpory je možné požiadať o pridelenie grantu: kultúra, šport, životné prostredie, vzdelávanie a sociálna oblasť a rozvoj komunity.

Termín na predloženie žiadostí o pridelenie o grant je 30. apríl 2015. Minimálna výška grantu 500 eur a maximálna výška grantu je 5-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM