Maros Palesch Rôzne

Ružinov bude mať dnes schválený rozpočet

BRATISLAVA - RUŽINOV. Príprava ružinovského rozpočtu na rok 2011 sa dostala do finále. Dnes o ňom hlasujú poslanci miestneho zastupiteľstva. „Bola to jedna z mojich priorít – pripraviť dobrý a zodpovedný rozpočet,“ vyjadril sa starosta Ružin

Ružinovský rozpočet je navrhnutý ako vyrovnaný, počíta s príjmami vo výške 25 288 081 € a výdavkami v rovnakej sume. **„Príprava rozpočtu nebola jednoduchá. Situáciu komplikoval fakt, že sme po predchádzajúcom vedení stále nachádzali zmluvy a záväzky, s ktorými sa mestská časť musí vysporiadať,“ **pokračuje starosta. Takýmto záväzkom je napríklad neuhradené zateplenie budovy Základnej školy Nevädzová vo výške až 200 tisíc eur. V roku 2010 mestská časť nezabezpečila ani peniaze na výplaty učiteľov za mesiac december, čo je ďalšia položka, s ktorou musí rátať rozpočet na rok 2011. Okrem toho musí mestská časť splácať úver na výmenu okien na školách a škôlkach.

Ružinov dá peniaze na rekonštrukciu ulice Maximiliána Hella a vybudovanie odbočovacieho pruhu na Trnavskú cestu. „Je to jedna z ciest, ktorú vodiči považujú za veľmi problematickú. Chceme to zmeniť,“ hovorí o jednej z najvýznamnejších priorít Dušan Pekár. Tento rok tak samospráva chce pripraviť projekt a potom sa pustiť do samotnej rekonštrukcie.

Ružinov navyšuje peniaze na opravu ciest a chodníkov a chce zrekonštruovať sociálne zariadenia na školách. Finančné prostriedky Ružinov vyčlenil na prípravu územných plánov zón ako nástroja regulácie výstavby. Väčšia oprava čaká detské ihriská na Bajzovej a Kašmírskej ulici. Peniaze pôjdu aj na dobudovanie cyklotrasy Bajkalská-Mlynské Nivy a na elektronizáciu samosprávy, čo smeruje ku zvýšeniu komfortu obyvateľov, využívajúcich internet. „Som rád, že máme pripravený reálny a triezvy rozpočet a Ružinov nebudeme zadlžovať,“ dodáva starosta Dušan Pekár.

Zdroj: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM