Zuzana Vajayová Rôzne

Rusovčania žiadajú zrušiť výcvik špeciálnych jednotiek pri ich domoch

Obyvatelia Rusoviec žiadajú zrušenie výcviku špeciálnych jednotiek v bývalom vojenskom objekte neďaleko ich domov. Petíciu s touto žiadosťou odovzdajú ministerstvu vnútra vo štvrtok 12. júla o 9.30 h.

Pri odovzdávaní ich podporí aj regionálny šéf SaS pre Petržalku, Rusovce a Jarovce Marian Greksa, ktorý informáciu TASR potvrdil.

Pripomenul, že rezort vnútra využíva bývalý vojenský objekt na výcvik špeciálnych jednotiek od roku 2006. „Denne sa tam strieľa a navyše robia aj výcviky s vrtuľníkom, ktorý stojí nad budovami,“ uviedol Greksa. Upozornil aj na niekdajší prípad „zablúdeného náboja“, ktorý vletel do domu istej pani a strelil do sedačky. „Keby tam niekto sedel, tak by ho to zabilo,“ zdôraznil.

Situáciu podľa neho treba riešiť. Rusovčania sa zatiaľ podľa jeho slov nedomohli spravodlivosti, preto sa rozhodli pre petíciu. Greksa sa v tejto veci spojil aj s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom (Smer-SD), ktorý mu vraj povedal, že rezort hľadá peniaze na to, aby si mohol postaviť výcvikový areál niekde inde. Podľa Greksu by to nemal byť žiadny problém, keďže v okolí Bratislavy je asi sedem areálov, ktoré by sa na to dali využiť.

Greksa zároveň uviedol, že jeho aktivita ani petícia nie je namierená voči Kaliňákovi. Je to totiž podľa neho kauza, ktorá pretrváva dlhšie a treba s ňou niečo robiť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM