Krimi

Anglickí futbaloví fanúšikovia vyčíňali. Bili sa a ničili podniky v centre

Bratislavská polícia mal v noci plné ruky práce. Agresívni návštevníci mesta sa púšťali do potýčok s policajtmi aj s ľuďmi na ulici.

Ilustračný obrázok k článku Anglickí futbaloví fanúšikovia vyčíňali. Bili sa a ničili podniky v centre
Zdroj: TASR

Policajné hliadky mali minulú noc a dnes nadránom plné ruky práce. Anglickí futbaloví fanúšikovia sa nezmestili do kože. Asi dvesto z nich sa na Sedlárskej ulici napádalo medzi sebou. Po privolaní hliadky sa upokojili. Nie však na dlho.

Jedna potýčka za druhou

O pol jedenástej v noci sa rozhodli spestriť si večer ničením zariadenia v podniku, kde si dávali do nosa. Policajná hliadka ich z baru vykázala.

Výtržnostiam však ani potom nebol koniec. Tri hodiny po polnoci sa Slováci a Angličania pobili na Hlavnom námestí. Pri tomto konflikte utrpel občan Anglicka bodno-rezné poranenia v oblasti brucha, s ktorými bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Po zásahu polície skončili na policajnej stanici štyria fanúšikovia spoza hraníc a dvaja našinci.

Ďalší Angličan skončil v nemocnici po konflikte na Staromestskej u­lici.

Akční fanúšikovia nedali pokoj ani potom. V jednom z podnikov na Župnom námestí 39-ročný Angličan rozbíjal výklady. Skončil v cele. Ešte predtým však stihol napadnúť policajta pri zákroku.

Policajti naďalej v strehu

Ako redakciu Bratislava24 informoval hovorca policajného zboru Michal Szeiff, obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ v súvislosti s týmito incidentmi vznesené nebolo, prípadmi sa zaoberajú útvary v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I.

Okrem vyššie uvedeným incidentov riešili strážcovia poriadku viacero prípadov, ktoré boli vyriešené na mieste dohovorom, prípadne peňažnou pokutou. Na políciu predviedli celkovo šesť občanov Anglicka a sedem občanov Slovenskej republiky.

Bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta polícia v súčasnosti naďalej monitorujeme. V prípade narušenia verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia všetky zákonné možnosti na obnovenie poriadku v meste.

Čítajte aj: Na poriadok počas hodov a vinobraní budú dohliadať aj policajní kynológovia

Ilustračné foto TASR

Anglickí fanúšikovia
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM