Tomáš Stupavský Rôzne

Rozpadnutá Bezručova konečne zmizne. Pozrite sa, ako sa celý komplex zmení

Legendárna bratislavská pamiatka na Bezručovej ulici, kde kedysi sídlila nemocnica, sa po desaťročiach dočká rekonštrukcie. Celý projekt už získal stavebné povolenie a tak sa zanedbaný objekt zmení na modernú, polyfunkčnú stavbu.

Ilustračný obrázok k článku Rozpadnutá Bezručova konečne zmizne. Pozrite sa, ako sa celý komplex zmení
Zdroj: Dnes24.sk

Investor získal cez leto stavebné povolenie pre prvú časť. Pracovať sa bude na zateplení, rekonštrukcii a nadstavby budovy Bezručova 3 a vybudovanie podzemnej garáže.

Ako informoval na svojom webe portál reality.trend.sk počas obnovy komplexu bývalej nemocnice s poliklinikou sa odstráni časť na nadstavby a bude nahradená novou. Ráta sa, že budova bude mať aj naďalej šesť podlaží s piatimi podzemnými podlažiami. Garáž bude mať štyri poschodia s 247 miestami na parkovanie.

V budove, kde sídlila nemocnica, prízemie a prvé podzemné podlažie opäť obsadia zdravotnícke zariadenia. Na ostatných poschodiach developer plánuje vybudovať 57 bytov a 21 apartmánov. Prevažne tam budú dvojizbové byty doplnené o jedno-, troj- a štvorizbáky. Apartmány budú mať najviac tri izby.

Termíny nie sú známe

Komplex bude mať aj druhú časť a to deväť poschodový objekt Bezručova 5. Ten by mal byť využitý najmä na administratívne účely. Avšak postaví sa tu aj šesť bytov a 33 apartmánov.

Na prvých dvoch podlažiach má zase vzniknúť wellness centrum s bazénom a saunami. Nebudú tu chýbať ani ambulancie, reštaurácie a bar. Pôvodný zámer bol tu vybudovať štvorhviezdičkový hotel. Termíny začiatku a ukončenia rekonštrukcie ešte nie sú známe.

Developerom projektu je spoločnosť Bezručova Invest, ktorá získala nehnuteľnosti v roku 2008.

Funkcionalistická pamiatka bola postavená už v 30. rokoch minulého storočia secesnému Modrému kostolíku pôvodne pre Zemskú úradovňu pre poisťovanie robotníkov a Okresnú sociálnu poisťovňu. Neskôr slúžili ako nemocnica a poliklinika až do roku 2008.

Súčasná podoba je výsledkom prestavby v 60. rokoch. V roku 1989 boli vyhlásené za kultúrnu pamiatku. Obnova celého komplexu sa má priblížiť k pôvodnému stavu a preto sa majú odstrániť niektoré prístavby z 50. a 60. rokov.

Prečítajte si tiež: Stein 2 dostal zelenú. Staré Mesto dalo projektu stavebné povolenie

Zroj foto: RULES Architekti

Polyfunkčný komplex na Bezručovej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM