Správy

Rozkopávky na bratislavských cestách: Ktorým úsekom je lepšie vyhnúť sa

Obyvatelia hlavného mesta sú za posledné mesiace svedkami mnohých obnov a rekonštrukcií verejných priestorov a komunikácií. Mesto finišuje prípravy na predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku Rozkopávky na bratislavských cestách: Ktorým úsekom je lepšie vyhnúť sa
Zdroj: Ivo Nesrovnal pre Bratislavu

Bratislava a najmä jej obyvateľia sú za poslednú dobu vystavení náročnému obdobiu, opravy ciest totiž spôsobujú dopravný kolaps na viacerých miestach. Podľa primátora si ale takéto opravy vyžadujú viaceré obmedzenia a s tým je potreba rátať. "Musíme si uvedomiť, že cesty sa inak opraviť nedajú,“ vysvetľuje primátor Ivo Nesrovnal.

Magistrát v súčasnosti upozorňuje vodičov a cestujúcu verejnosť na čiastočnú uzávierku Vajnorskej ulice v dvoch etapách.

V prvej etape dôjde k čiastočnej uzávierke v smere do mesta – ľavý jazdný pruh od Odborárskej ulice po železničný nádjazd. Toto obmedzenie potrvá do 2.júna do 12.00 hodiny. Druhá etapa čiastočne uzavrie cestu v smere do mesta – konkrétne pravý jazdný pruh od Odborárskej ulice po železničný nadjazd. Uzávierka potrvá od 2.júna do 6.júna do 06.00 hodiny.

Ďalšie obmedzenie čaká vodičov v úseku od Hotela Bôrik po Údolnú ulicu a to až do 12. júna. Rátať so zdržaním by ste mali tiež na Štefanovičovej ulici, kde až do 12. júna prebieha čiastočna uzávierka od Čajkovského po Kýčerského ulicu. „Úplná uzávierka sa bude robiť cez víkend, aby sme sa tak vyhli obmedzeniam v pracovných dňoch. Rátajte však, prosíme, s časovou rezervou v týchto úsekoch,“ vysvetľuje mesto.

Z dohromady 37 kilometrového záväzku už mesto opravilo komunikácie na Palisádach, Dunajskej ulici, Staromestskej, Bajkalskej, Trnavskej, Drotárskej ceste, Rožňavskej-Galvaniho a ďalšie.

Čítajte tiež: Na Starom moste zatiaľ skúšobnú prevádzku nespustia. Bratislavský samosprávny kraj nemá potrebné doklady

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM