Samospráva

Rozbitý stánok už Petržalčanov nestraší

Obyvatelia Šintavskej ulice a okolia sa konečne dočkali. Roky ich mátal opustený stánok, v ktorom sa zhromažďoval odpad a špina.

Ilustračný obrázok k článku Rozbitý stánok už Petržalčanov nestraší
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Bývalý predajný stánok niekoľko rokov trápil obyvateľov Šintavskej a niektorým dokonca nahrádzal kontajner na smeti. Mestská časť Petržalka ho minulý týždeň rozobrala a odviezla preč.

Vlastník ignorant

Odstráneniu predchádzal dlhodobý a zložitý zákonny proces. Dôležitú úlohu v ňom zohrávalo vlastníctvo stánku. Stavebný úrad našiel vlastníka, ten sa však k svojmu majetku nehlásil a ignoroval jeho stav.

Mestská časť po neúspešnej snahe o odstránenie stánku jeho majiteľom pristúpila k menej tradičnému kroku a rozhodla sa stánok odstrániť sama. „Požiadali sme stavebný úrad o začatie konania o odstránení stavby. Tento proces si však vyžiadal dlhý čas a postupné kroky, aby stavebný úrad mohol definitívne a zákonne nariadiť odstránenie stavby,“ uviedla mestská časť Bratislava Petržalka.

Zákon versus stánok

„Veríme, že priestor bude opäť slúžiť Petržalčanom. Podarilo sa nám vyriešiť dlhodobý problém. A hoci išlo len o stánok, celá táto kauza je ukážkovým príkladom toho, ako majú niekedy samosprávy pri dodržiavaní v súčasnosti nastavených zákonov zviazané ruky,“ povedal k odstráneniu stánku starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Na zástavke Holičská už teda nebudete čakať na autobus so škaredou, zdevastovanou a špinavou opachou za chrbtom.

Čítajte aj: V Petržalke pribudne ďalší oplotený výbeh pre psov

Ilustračné foto

Stanok
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM