Tlačové správy

Rozbiehate podnikanie? Naučte sa to od úspešných Slovákov

Ak sa snažíte uspieť v podnikaní alebo len rozbehnúť vlastný biznis, tak sa nechajte nakopnúť na Dni súkromného podnikania so Slovak Business Agency v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Rozbiehate podnikanie? Naučte sa to od úspešných Slovákov
Zdroj: PR

Podujatie sa koná už v stredu 4. októbra v sídle SBA na Karadžičovej ulici 2 (neďaleko AS Mlynské Nivy) od 10:00 do 19.00.

Akcia Deň súkromného podnikania s SBA má podtitul Všetko o podnikaní pre všetkých. Toto motto prídu naplniť rečníci a diskutéri z rôznych oblastí podnikania, ktorí prežili na svojej ceste ťažkosti, ale podelia sa s vami najmä o spôsoby ako im zdarne predchádzať a úspešne viesť firmu.

Vstup na podujatie je voľný. Účastníkom budú odprezentované všetky dôležité informácie o podnikaní a zároveň sa môžu inšpirovať príbehmi podnikateľov. Vypočujú si zaujímavé skúsenosti rodinných firiem, podnikateľov z gastro biznisu, start-upov či zaujímavých žien-podnikateliek. So svojou inšpiratívnou prednáškou na tému podnikanie vystúpi aj známy stand-up komik Ján Gordulič zo show Silné reči a predstaví sa aj šéfkuchár METRO SR Vojto Artz s molekulárnou gastronómiou. Pre návštevníkov je pripravený aj bohatý a zábavný sprievodný program, ktorý nájdu na stránke SBAgency.sk. Všetkými aktivitami bude návštevníkov sprevádzať moderátor Roman Juraško. Akciu spolu s SBA organizuje veľkoobchod METRO, ktorý je iniciátorom myšlienky Dňa súkromného podnikania na Slovensku i v ďalších krajinách.

Highlighty Dňa súkromného podnikania so Slovak Business Agency
15:00 Vystúpi Ján Gordulič
16:00 Otvorená debata s predstaviteľmi úspešných projektov z oblasti rodinného podnikania
17:30 Inšpiratívne príbehy podnikateľov v oblasti Gastrobiznisu – Ochutnaj podnikanie so Slovak Business Agency so show o molekulárnej gastronómii v podaní šéfkuchára METRO Vojta Artza.
Moderujú Roman Bomboš a Roman Juraško.

Rôzne témy, veľa informácii

Už od rána môžu návštevníci navštíviť prednášky o podnikaní na internete, ktoré budú viesť profesionáli z oblasti online technológií. Venovať sa budú napríklad online marketingu, e-shopom, Facebooku, tvoreniu špičkového dizajnu, či zvyšovaniu tržieb cez PPC reklamu.
Na podujatí sa predstavia aj úspešne ženy – podnikateľky v moderovanej diskusii, kde porozprávajú o špecifikách podnikania z nežnejšej strany, či prečo stále viac žien zvažuje podnikanie.

„Dlhodobo podporujeme podnikateľské aktivity na Slovensku. Je preto logické, že sme sa rozhodli zorganizovať podujatie Deň súkromného podnikania s SBA s podtitulom – Všetko o podnikaní pre všetkých. Veríme, že záujemcovia o užitočné informácie sa u nás dozvedia všetko potrebné. Ste srdečne vítaní,“ pozýva poradca generálneho riaditeľa SBA Lucia Veselská.

Návody úspešných

Na Dni súkromného podnikania s SBA sa predstaví aj majiteľ Barbell Smoothie Baru Samuel Ižar, ktorý ponúka zdravé možnosti pre zaneprázdnených ľudí vo forme smoothies, štiav a ďalších podobných produktov. Zameriava sa na koncového spotrebiteľa, aj na B2B v podobe spolupráce s firmami (donáška, cateringy na akciách), ktoré chcú poskytnúť takéto benefity svojim zamestnancom na zvýšenie produktivity práce. Samuel Ižar sa už vlani zapojil do prvého ročníka celoslovenskej oslavy podnikateľov, Dňa súkromného podnikania (DSP), za ktorým stojí spoločnosť METRO a záštitu nad ním prevzal aj prezident SR. Samuel Ižar sa zapojí aj tento rok, preto s radosťou využil možnosť prísť na Deň podnikania s SBA, kde chce inšpirovať aj ďalších podnikateľov svojím príbehom.

„Teším sa, že sa môžem so začínajúcimi podnikateľmi alebo ľuďmi zvažujúcimi podnikanie podeliť o skúsenosti, ktoré som získal na svojej podnikateľskej ceste. Srdečne ich na podujatie v stredu 4. októbra pozývam,“ povedal Samuel Ižar, ktorý sa stotožňuje s myšlienkou podpory podnikateľov.

Podnikajte v spolupráci s najbližšími

O rodinnom podnikaní v prostredí nábytkárskej firmy porozpráva jeden z lídrov spoločnosti Idona Michal Zajko. Spoločnosť z okraja Bánoviec nad Bebravou s 50 zamestnancami zariadila interiéry viacerých hotelov v Londýne, Mníchove, Stuttgarte, Amsterdame či vo Viedni a Budapešti. Od roku 2013 zaznamenala Idona nebývalý rast a jej tržby z cudziny dnes kryjú 40 percent príjmov firmy. „Cudzina veľmi ocenila fakt, že nie sme len obchodníkmi bez vlastnej výroby, ale spoľahlivými dodávateľmi s vlastnou produkciou nábytku,“ dôvodí Michal Zajko úspech rodinnej firmy, ktorý vystúpi 4. októbra na podujatí Deň podnikania s SBA a tak rád podporí aj Deň súkromného podnikania.

Súčasťou podujatia v priestoroch SBA bude aj prezentácia malej rodinnej firmy Fertucha, v ktorej tri mamičky na materskej – Biba, Cuca a Peťa – pretavili lásku k pečeniu do založenia pekárne. Sídlia vo Freshmarkete a okrem tradičných receptov či obľúbených cheesecakov alebo brownies tu nájdete aj koláče pre tých, ktorí trpia intoleranciou na laktózu či lepok. „V našej pekárni používame kvalitné suroviny, koláče sú sezónne, nerozmrazujeme ich. Stavili sme na tradičné recepty našich starých dám,“ rozprávajú svoj príbeh Biba, Cuca a Peťa.

Program aj možnosť rezervácie miesta na konkrétnej časti programu (prednášky, diskusie a pod.) nájdete TU

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM